Stöd Ukraina

Legustas blogg

Lördag 21 Februari 2015 - Las Palmas

Favoriter på Gran Canaria

Las Palmas
Har du en dag i Las Palmas är det mysigt att promenera i gamla stan Vegueta med den lilla marknaden och kyrkan. Och även att hänga på den jättefina stranden Las Canteras mitt i stan som har en fin strandpromenad. Sen på eftermiddagen är det mysigt att avsluta på Avenida de Triana, huvudgatan, med affärer och folkliv.
Vill du äta som lokalbefolkningen så satsa på att åka till Las Palmas på torsdagskvällar. Då är det nämligen öl- och tapaskväll i stadsdelen Vegueta. Mellan klockan 20 och 22 kan man köpa tapas, pintxos och montaditos. och ett glas vin eller öl för bara 18 kronor. Men det är inte bara prisvärt, det är oerhört kul att bland annat studera folklivet där såväl unga som lite äldre spanska damer på stående fot äter och dricker små öl på flaska av märket Tropical. Vi börjar vid La Recova Vieja som ligger på torget Plazoleta de Francisco Mesa y León där man kan äta under ett 200 år gammalt fikusträd.

De kanariska kvarteren i Arguineguín
Det finns ett område ovanför ­hamnen i Arguineguín som är väldigt ­kanariskt och mysigt - det är inte så vanligt på södra Gran Canaria där så mycket handlar om turism.
Här pågår ­vardagslivet, folk går med sina ­matkassar och tanterna sitter på ­plaststolar... Här ser man det verkliga livet som pågår. Det är väl värt ett besök. Det är många "fiskebyar" som inte är fiskebyar numera. Men hamnen i Arguineguín är väldigt levande. Fortfarande kommer fiskebåtarna in tidigt på morgon med dagens fångst. De säljer till restaurangerna i byn - så där är man säker på att få riktigt färsk fisk när man beställer. Ta en promenad ner till hamnen och titta på uppståndelsen. Eller spana efter spännande djur under vattnet - där du kan se havssköldpaddor och stingrockor.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet