Stöd Ukraina

Ziestas blogg

Fredag 21 Maj 2004 - Alice Springs

Living next door to Alice i Australiens roda mitt.. (+foton)

Har nu fardats ytterligare nagra tusen kilometer och hamnat i Australiens roda mitt och staden Alice Springs. I morse efter en 'early start' (det var iallafall planen..) vinkade jag klockan 12 farval till Thane, och han aker ivag mot Darwin for att borja sitt nya jobb. Lite sorgligt, men vi ses ju igen i Darwin. Sjalv tankte jag utforska Alice Springs litegranna och pa sondag aker jag med en 6dgr tur med Adventure Tours till Ayers Rock m.m. som avslutas i Adelaide pa fredag. Hoppas det blir bra!

Sa vad har hant sedan sist i Melbourne.. Efter att Thane akt ivag mot Swan Hill for att lamna in bilen at jag middag med Tanias foraldrar. Hennes mamma ville bjuda pa nagot typiskt australiensiskt men kunde inte komma pa nat vegetariskt sadant.. istallet blev det veg lasagne och till efteratt australiensiska efteratten pavlova. Mums! Sedan akte jag och Tania ivag till Phillip Island for att titta pa paraden av pingviner som vaggar upp pa stranden varje kvall i skymningen. En upplevelse! Synd bara att man inte fick fotografera.. Kvallen tillbringade vi framfor videon 'Priscilla - oknens dotter' sa jag fick se hotellet fran Broken Hill (som jag & Thane valde bort for den billigare campingplatsen..) och vad jag kunde se fram emot senare runt Ayers Rock.

Mandagen fick en tidig start da Tania korde mig till pendeltagstationen vid sjutiden och jag sedan akte tag och buss till Swan Hill. Fotade en enorm torsk i vantan pa att traffa Thane for tredje gangen under den har resan.. Sedan bar det av mot Alice Springs. Ytterligare smastader att forundras over pa vagen.. Forsta natten blev i en husvagn med trainredning och brun galonmadrass i Renmark dar vi festade till det med nudlar med vattenkoksvatten.. Lamnade landskapet med vingardar i narheten av Melbourne och kom ut i mitt favoritlandskap igen (rod sand.. :-) Akte forbi sa gott som totalt igenbommade staden Terowie.. Riktigt kusligt med affarer som gapar tomma och affischer som minner om tiden da Terowie var ett stop pa jarnvagslinjen. Ratade en 80$ cabin i missiluppskjutningsstaden Woomera och fros annu en natt i taltet. Besokte gruvstaden Coober Pedy med hus under jorden och maktiga klipporna Breakaways.. Sista natten hade vi natt Northern Territory och slog pa stort med en cabin i Kulgara dar vi varmde konservburkssoppa i duschen (vad ska man annars gora utan bade micro och plattor.. fast varmde och varmde.. var mer ljummen..). Och sa givetvis en massa roadhouse pa vagen for att tanka (det gar at ratt mkt bensin pa 6000 km..) tillsammans med jattelastbilar (sk road trains) och ata lunch/snacks (ater jag en fiskburgare/veg burgare till sa spyr jag...). Markligt nog saljer de flesta av dem souvenirer i form av klistermarken och magneter med 'I have been to Glendambo roadhouse' etc. Jag kopte ju visserligen dem sa jag maste val erkanna att det ar en vettig ide.. kanske nagot for vagkrogarna darhemma..

Sa anlande vi till Alice Springs dar vi besokte ett transportmuseum och hittade trevliga och mysiga vandrarhemmet Alice Lodge. Igarkvall hade vi 'avskedsmiddag' pa ett steakhouse dar Thane testade lokala delikatesser som kanguru, emu, krokodil och kamel.. Jag kom fram till att krokodil pa satt och vis kan raknas till kategorin fisk och smakade en liten bit.. Foga forvanande smakade det ungefar som kyckling..

Har scannat lite foton fran guldkusten och road tripen..

Antal filmrullar hittills: 22

Hanna: Lycka till med tentorna och ha det sa gott i Oslo!
Tomas Hallberg: Jo.. opera kan sakert vara fint.. men inte i kombination 6000 kilometer vag.. Da passar det battre med riktig rock.. :-)
Fredrik: Ojda.. det var ord och inga visor.. :-) Ja.. du missade livet pa vagen nar du var har.. Bara till att pallra sig hit igen och uppleva 'the real thing'.. :-)
  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet