Stöd Ukraina

Lenils blogg

Onsdag 18 Augusti 2021 - Krk

Kroatien

Funkade bra med bilen, vi checkade ut strax innan överenskommen tid, 10:00 och då var bilen framkörd. Vi körde små slingriga bergsvägar mot Kroatien och passerade gränsen till Kroatien via den lilla orten Prezid. Bara två bilar framför oss så det gick snabbt.Eller rätt snabbt för de kollade både pass och Covid-intyg ordentligt.

Stannade till vid en vägkrog och då var jag modig och tog en spicy hotdog, jättegod! Sen körde vi till turistbyrån där vi skulle hämta nycklar mm till vår lägenhet som vi hyrt i fem nätter via Booking. Det visade sig att vi kunde betala och visa passen men sen fanns nycklarna hos värden. Lägenheten ser ut som på bilderna och vi har en jättebalkong med utsikt över havet. Det fanns även en söt grå katt vid boendet. När vi burit in allt och packat upp våra små cyklar så åkte vi till Plodine för att köpa frukost och dricka för kommande dagar.

Cyklade ner till centrum, först helt fel och sen mer rätt. Att cykla ner var helt okej, hem lite jobbigare. Så cyklarna får nog bara följa med på dagen när vi ska bada och det är ljust.
Härligt att vara här igen, mycket är sig likt. Hittar en restaurang med lediga bord och beställer varsin pastarätt. Ingen direkt kulinarisk succé men man blev mätt, stora portioner. Vi ser även en del katter, mer eller mindre omhändertagna, Vi köper så klart varsin glass och även bröd till frukosten i morgon bitti. Bagerierna har öppet till 23 eller 24!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan