Stöd Ukraina

Famlofquists blogg

Torsdag 30 December 2010 - Khao Lak

Khao Lak runt på 1 dag

Efter en hel dag på upptäcktsfärd på moped så har minsann ”baken” blivit platt. Vi har haft en supermysig dag med både sightseeing, god mat & bad.
Vi började dagen med att åka in till Khao Lak och där stannade vi på ett hotell som fortfarande stod tomt sedan tsunamin. Det var ganska hemskt att se, och nu hade det blivit så förfallit. Vi åkte sedan vidare in till polisbåten som vi alla sett bilder på sedan tsunamin.
Både Gustaf och William fick nog en helt annan bild av katastrofen 2004 nu när det fick läsa och se det i verkligheten. Vi tog även sväng med mopederna förbi det monument som finns. Thailändarna är ju ett positivt folk och det märks på deras sätt de återberättar och sättet de byggt upp sin vardag igen.

Vi fortsatte upp längs kusten och vek av den del på vägen för att ta sig in i djungeln och komma till vattenfallen som det finns några stycken av. Några lite mindre och några lite större. I området runt Khao Lak ligger det en hel del nationalparker som är värda att besöka.

Vi åt lunch i norra delen, på White Sand Beach. Det är en sträcka med många STORA FINA resorts.
Stranden skiljer sig en del från söder till norr, då den är mörkare i söder och ljusare i norr. Vi körde förbi ett par område där man även kunde se spår av tsunamin. Bland annat körde vi förbi ett fantastiskt japanskt spa och till granne sedan låg ett helt öde hotell. Nästan inget folk på stranden och det kändes nästan lite kusligt. Tror inte att jag skulle vilja på granne med ett helt tomt fd. Lyxresort.

Kvällen var vi inne i Khao Lak och åt gott, shoppade lite och åt de goda thailändska pannkakorna. Sedan var det dags att lämna tillbaka mopederna och åka tillbaka till fina Poseidon Bungalows för att förbereda sig inför nästa upplevelse- Similan ilands .
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Ännu ett Hajdyk
11 år sedan
Tropisk storm
11 år sedan
Upptäcksfärd och skumtomtar
11 år sedan
Dykning med hajar
11 år sedan
Framme på Malapascua
11 år sedan