Stöd Ukraina

Famlofquists blogg

Resdag mot Phuket och Khao Lak

William har varit så dålig i natt. Stackars kille. Han har tagit det lugnt hela förmiddagen med Stefan . han är på bättringsväg så förhoppningsvis hade han " bara" fått i sig ngt.

Vädret var mulet så vi tog en promenad längs stranden.
Känns ganska konstigt att vara här när det borde var massor med människor här, men iår är det väldigt lite turister. Stranden brukar vara rena ”highwayen” med hurtiga människor som både spinger och går. Vi har märkt av på alla våra stopp har det varit betydligt färre turister än vad vi mött de abdra åren.
Efter lunch var det dags att lämna Koh Lanta för denna gång med riktning mot Phuket. VI hade en bra båttur ännu en gång även om det skumpade lite grann. Dessa speedbåtar har baar 2 lägen stopp eller fullgas.
Väl framme i Phuket mötte vår taxi upp oss som skulle ta oss upp till Khao Lak . Det var en längre resa än vad jag väntat mig, tog knappt 2 tim.
Det är alltid kul att resa med bil/minivan då man får möjlighet att se lite mer av landet.

Väl framme på Poseidon Bumgalows där vi ska vi nu ska bo 2 nätter innan vi beger oss ut på havet i 3 dagar. Poseidon ligger ca 7km söder om Khao Lak och alldeles nere vid stranden. Det är ett svenskt par som äger och driver detta lilla ställe.

Vi tog en taxi in till Khao Lak ganska så snart efter vi checkat in. Vi åt på ett mysigt ställe, strosade runt och hyrde våra mopeder som vi ska fara runt på imorgon. Vi fick köra en runda för att tanka upp mopederna och jisses vad de kör, men som tur är har de ganska bred väggren på de stora vägarna.
Khao Lak verkar vara ett mysigt ställe och finns många restauranger och små butiker att handla i. Eftersom vi inte shoppat ngt nämnvärt så blir det kanske något litet här. Ser fram emot morgondagen att få upptäcka Khao Lak med omnejd.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Ännu ett Hajdyk
11 år sedan
Tropisk storm
11 år sedan
Upptäcksfärd och skumtomtar
11 år sedan
Dykning med hajar
11 år sedan
Framme på Malapascua
11 år sedan