Stöd Ukraina

Famlofquists blogg

Lördag 22 December 2012 - Cebu City

Framme på Malapascua

Efter ett antal timmars resande kom vi fram till sista delmålet -Cebu
Bäck mörkt ute, fuktigt och varmt begav vi oss med endast våra handbagage mot Hamnen i  Maya. Det tog lite drygt 3 timmar och resan var sevärd, men dryg och kringelikroka. Vi var ganska trötta alla 4. 
Fastän  klockan bara var strax efter 05.00 filippinsk tid i Cebu så var det massor med folk ute., och då menar jag massor. Det visade sig att alla dessa människor var på väg hem från kyrkan som de varit i mellan 04-05 och är så varje dag fram till jul. Det var männsikor I alla de åldrar, och när vi närmadde oss en av de flertalet kyrkor vi körde förbi så var det nästan som fest.
Vi skulle stanna på vägen och ta ut pengar och vi var alla 4 helt säkra på att det inte kommer att dyka upp ngn ATM, men misnsann det gjorde. 
Vårt första inttryck är att Filippinerna är att det är snäppet fattigare än Thailand. En del av bostäderna är rena skjul . Här är väligt grönt och fint med mängder av stora palmer.Vägarna och infrastrukturen. har de en hel del  kvar att få rätt på. Mängder av små byar längs vägen. Dock inga direkta samhälle med butiker osv, utan snarare små byar som självhushållde.

Väl framme på Malapaascua blev vi fint emottaget vid stranden med ett halsband med en blomma. Vi bor på ett fint ställe som heter Malapascua Exotic Dive Resort. Vädret vid ankomsten var mulet men det såg ut att kunna spricka upp.
Efter lite mat i magen var det dags att ge sig ut på upptäksfärd och framför allt med mål att hitta badbyxor, saronger och andra förnödenheter. Vi visste att Malapascua var litet men jag lovar här finns några enstaa kiosker att hitta med dricka  osv.
Killarna hittade badshorts, 3 likadana, allt för att kunna hoppa i det helt underbara blå/gröna havet. 
Sanden är som mjöl, och havet turkost och en mängd rev som ligger runtomkring.

Eftermiddagen var vi såklart på plats på stranden, och det tog inte lång tid innan vi sov gott alla 4 under palmerna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Ännu ett Hajdyk
11 år sedan
Tropisk storm
11 år sedan
Upptäcksfärd och skumtomtar
11 år sedan
Dykning med hajar
11 år sedan
Framme på Malapascua
11 år sedan