Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Torsdag 29 Mars 2012 - Tiwi

Kenyaresa 2012, vardagsliv

Många undrar vad man gör när man hyr ett hus på stranden till Indiska Oceanen och skall stanna där i tre månader. Vi har en del goda vänner här nere och vi har fallit in i deras rutiner vad det gäller uteätande och nöjen. I övrigt har egna rutiner utbildats och ibland tycker man att man inte hinner med vad man föresatt sig. Handling ett par gånger i veckan, lunch i Diani någon gång då och då, middag på lokal några gånger i veckan +++. Det blir inte så mycket tid på stranden som man kan tro. Vi promenerar dock någon en timme om dagen längs stranden. Promenader på revet vid lågvatten är också intressant.
Vi funderade på att hyra bil i tre månader men det är mer fördelaktigt att åka taxi om man inte skall ut på någon långresa. Taxi är billigt och tid är inte pengar här som det är hemma. Det spelar ingen roll om resan tar en timma eller fyra - det är samma pris. Vår chaufför, som vi lärde känna förra året, ville att vi skulle komma hem till honom och hälsa på hans fru och barn. Det var inte mycket till hus familjen bodde i. Vi blev bjudna att sitta på en matta på marken framför huset och prata en stund. Många barn från byn samlades runt oss. Det var trevligt att få en inblick i deras vardagsliv.
Vad vi mestadels brottas med är vattenbristen. När det var som sämst hade vi vatten någon timma om dagen. Så det var till att köpa vattenhinkar och nu har vi ett vattenlager på ca 120 liter. Problemet är att om hinkarna får stå för många dagar med samma vatten bildas gröna alger i hinkarna. De är inte farligt men det se lite äckligt ut.
Lite utflykter gör vi också. Flera turer till Mombasa, resa till Shimba hills och andra lokalmål. Så tiden går alldeles för fort. Snart skall vi åka hem. Vi kanske skall vara lite mer i solen nu de sista veckorna, så vi blir lite bruna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet