Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Onsdag 14 Mars 2012 - Tiwi

Kenyaresa 2012, Våra "husdjur"

Myrorna verkar gilla oss eller kanske rättare sagt vår mat. Det finns myror av många olika sorter och storlekar och gott om dem. Den största myrarten är ca 1,5 cm och den minsta under 0,5 mm. De minsta ser man knappt men har man druckit något lite sött så dröjer det inte länge förrän hundratals små myror invaderar glaset om man inte gör något. Men det går ju att leva med; det svåraste är att hålla maten och alla ingredienser myrfria. Allt måste förvaras i väl tillslutna plastpåsar, plastburkar eller något annat tätt. Kylskåpet är också en bra förvaringsplats. Lämnar man osköljd disk på diskbänken över natten så väller det av myror över hela diskbänken morgonen därpå. En av våra vänner här sa att om vi fått myror i något så ställ ut det i solen så försvinner de. Visst, det gjorde vi med strösocker och myrorna försvann in i skuggan under tallriken. Men när vi tittade efter noggrant så såg vi att inte alla klarat av att fly utan låg döda i sockret.
I huset finns nog ett 50-tal ödlor. De är mellan 5 till 10 cm och gör ingen förnär. Man störs lite av ödlornas avföring som ligger överallt men det är inga stora problem, det är ju bara att sopa bort avföringen. Utanför huset inom området finns 2 ödlor av lite större storlek ca 1,0 m.
Sedan har vi alla markattor. Trevliga att se på när de sitter och käkar i träden men man måste vara på sin vakt. Man måste alltid ha dörrar och fönster stängda när man inte är i närheten annars är de inne och tar allt som är ätbart. De t.o.m. öppnar lock på burkar. De kan även bli lite otrevliga och hotfulla om man bär på frukt eller annat som de vill ha. Så när fiskarna, i dammarna här på området, skall matas så är utfodraren försedd med en kraftig käpp.
På Coral Cove, alldeles här intill, finns 2 Colobus med var sin unge. Ägaren av Coral Cove är en djurvän av största rang och när vi besökte henne för några dagar sedan så visade hon oss de senaste djuren som flyttat in och pekade upp i taket snett över soffan där vi satt. Där hängde ca 40 fladdermöss. Hon har även 2 sykes (en apart) som hon fött upp och nu försöker återanpassa till naturen. En av hennes anställda går varje dag ut i bushen med dem och de följer glatt med och leker i träden. Men när han vänder hemåt så vill de inte vara ensamma kvar utan hänger på hem igen.
På stranden möts vi av strandkrabborna som skyndar undan om vi kommer för nära.
Coral Cove är en liten stugby där stugor med självhushållning hyrs ut. Gå gärna in på hemsidan och titta. http://www.coralcove.tiwibeach.com
Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Många luriga kompisar ni har Peo :-)
Postat 2012-03-15 22:56  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet