Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Måndag 10 Mars 2014 - Kenya

KENYA, december 2013 - april 2014, januari- februari 14

För de nygifta var det snart tid att börja tänka på hemresan till Sverige.
Den 7 januari lämnade vi kusten för resa till Nairobi varifrån lilla familjen (de nygifta med dotter) skulle flyga vidare till Sverige. Resan till Nairobi gjordes som en safari genom olika nationalparker.

Jag har gjort många, många safaris här i Kenya under årens lopp, men detta var nog en av de bättre. Vi såg mycket lejon i Tsavo East, bland annat lejon som jagade. I Tsavo West stötte vi på en leopard som gick runt bilen tills vi gav upp efter en timme och i Amboseli den största elefantansamling jag sett (av flera bedömare mer än 500 djur) som vandrade i riktning mot Kilimanjaro. Elefanterna gick på alla sidor om bilen och väldigt nära.

Chaufförerna stannar ju och pratar med varandra och enligt uppgift från en av bilarna så hade de inte sett något kattdjur på 6 dagar. Kan det vara möjligt? På våra 4 dagar såg lejon 6 gånger nära bilen. Det är underligt hur djurskådning kan bli så olika.

Den 12 januari lämnade vi av lilla familjen i Nairobi och reste tillbaka "hem" till Tiwi.

Nu är vi framme i början av mars och monsunen har vänt från nordost till sydost och värmen och fuktigheten stigit. Detta betyder att de långa regnen är på väg. Normalt kommer regnen 2 till 4 veckor efter monsunen vänt till sydost

Nu har vi ca 4 veckor kvar på årets kenyavistelse och har börjat planera vår hemresa. Vi kommer att spendera drygt en vecka i Nairobi med omnejd innan hemresan till Sverige.


Dela med andra:    

Kommentarer
Karinlorvik säger:
Intressant att läsa, samt fina bilder på de ståtliga kattdjuren!
Postat 2014-03-11 12:26  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet