Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Lördag 22 Februari 2014 - Kenya

KENYA, december 2013 - april 2014, december 13

Anlände till Kenya första veckan i december. Som vanligt var vi tvungna att ta ut väskorna i Nairobi trots de var taggade till Mombasa eftersom det är inrikesflyg mellan Nairobi och Mombasa. Den här gången hade vi lite bekymmer med tulltjänstemannen som ville ha tull för alla böcker vi hade med (två resväskor) oss trots att de flesta var på svenska. Efter en kvarts argumenterande så gav han upp så någon tullavgift blev det inte. Det sista trumfkortet behövde vi inte spela ut.

Efter en vecka på kusten var det tid att flyga upp till Nairobi för att möta familjen som skulle komma för att fira jul och nyår med oss. Vår son och hans sambo hade bestämt att gifta sig här i Kenya och det skulle ske på ambassaden i Nairobi fredagen den 13 dec. kl 13.00. Flyget från Göteborg var sent till Amsterdam så bagage med alla bröllopskläder blev kvar i Amsterdam. När de anlände till hotellet i Nairobi var det bara några timmar kvar till giftasdax och där stod de utan kläder.

Väl på hotellet begav vi oss direkt ut för att hitta ersättningskläder. Eftersom det var utlyst allmän helgdag, p.g.a. att Kenya firar 50 år av självständighet, var de flesta affärer stängda. Vi hittade en klänning och skor till bruden och dottern, en vit skjorta till min son samt lite rakgrejor, tandborstar, deo m.m. Kläderna så ut som de kom från 60-talet men det fick duga. Sen var det tid att ge sig iväg till ambassaden. Det var på minuten att vi hann men gifta blev de fredagen den 13 dec, kl 13.00, 2013.

Efter några dagar i Nairobi var det tid att ge sig av "hem" till Tiwi nere på kusten.

Julafton firades som i Sverige, dock utan julgran. Julmaten med skinka, Jansons, köttbullar m.m. var det inga problem att få ihop då det mesta finns att köpa här nere. Pepparkakor och glögg och vissa andra småsaker hade vi med från Sverige. Julklappar hade vi gemensamt bestämt att det inte skulle bli några. Även vårt 7-åriga barnbarn var med på det bara hon fick åka till Kenya. Men redan tidigt på julafton började hon att prata julklappar och när vi nämnde att vi var överens hemma att det inte skulle bli några julklappar satt gråten i halsen. Men det ordnade sig, vi hade med julkappar till henne.

Juldagen, den dag då engelsmännen firar jul, firades ute på lokal.

Den 27 december hölls en bröllopsceremoni på stranden till Indiska Oceanen med inbjudna gäster och brudparet i sina bröllopskläder. En bröllopsmiddag åts på Ali Barbour's Cave Restaurant på Diani Beach. En mycket lyckad dag.

Nyårsaftonen spenderades på Nomads strandrestaurang där det serverades buffé med bl.a. alla havets läckerheter.


Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Härlig story med lite förvecklingar men som vanligt löser det sig :-)
Postat 2014-02-24 16:15  Anmäl
Karinlorvik säger:
... att bagaget blev bakefter, var kanske inte så konstigt, men det gick jo bra ändå ...
Postat 2014-02-22 19:01  Anmäl
Merlin säger:
Det ser ut som det löste sig till slut, fint par . Gifta sig fredagen den 13... Kanske är det deras turdag :)
Postat 2014-02-22 09:26  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet