Stöd Ukraina

Jambo_habaris blogg

Söndag 30 Mars 2014 - Kenya

KENYA, december 2013 - april 2014, mars - april 14

Sista månaden på kusten har gått fort. Regnperioden har inte riktigt kommit igång men vi har haft några åskväder och fått lite regn och det har blivit lite svalare de sista dagarna.

Vår husvärd håller på med att byta hus, inom området, för att få ett större hus, vilket de skall flytta till när de blir pensionärer om ca 5 år. Vi skall flytta med (hyra det nya huset till samma hyra) varför vi packar alla personliga saker vi har tagit ner från Sverige i en stor plåtlåda som sedan ställs i goda vänners garage tills vi kommer tillbaka i oktober ev. december.

På måndag (31 mars) flyger vi upp till Nairobi varifrån vi gör en safari innan vi flyger hem till Sverige och våren. Eftersom vi flyger inrikes mellan Mombasa och Nairobi så kan vi endast checka in 20 kg var, vilket inte riktigt räcker till. Därför skickades 2 resväskor landvägen med bil upp till Nairobi och de kommer att vara på hotellet när vi anländer på måndag.

Det finns ett säkerhetsföretag som sköter transporter mellan kusten och Nairobi. Det går transporter varje dag.

På vår safari som utgår från Nairobi kommer vi att besöka olika platser på Mount Kenyas sluttningar där vi hade jobb på 70- och 80 talet. Vi kommer att äta en lunch på Outspan i Nyeri där vi bodde under tidsperioder på 70-talet. Roligt att se hur det ser ut i dag. En natt kommer att spenderas, inte så långt från Nanyuky, på Sweetwaters Game Reserve som är en 24,000-acre privat ranch. Här finns också ett Chimpanzee Sanctuary. Därefter blir det Aberdare nationalpark och så småningom reser vi till Naivasha. De sista dagarna före hemresan till Sverige spenderar vi i Nairobi för att hälsa på gamla bekanta.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet