Stöd Ukraina

Micas blogg

Onsdag 28 Juni 2006 - Kroatien

Härliga havet

Nu har vi snart tillbringat fem dagar i Kroatien. Resan hit gick bra trots bilkö genom nästan hela Slovenien. Tur att landet inte är så stort!
Vi bor på en kombinerad camping/semesterby med full service. Husen är jättefräscha, men lite campingstämning blir det ju ändå. Poolen är överbefolkad men vad gör det, det är ju Kroatien och här gäller havet! Om man går hundra meter bort från semesterbyns strand hittar man ett lummigt område där kroaterna själva badar, supermysigt och med kristallklart vatten! Vi har också gjort båtturer ut till Brijuniöarna. Ön Sv Jerolim var härlig, där har tidigare varit någon slags slovensk semesteranläggning som nu är övergiven och halvt igenvuxen. Inte blev det sämre av att båten serverade kall öl under uppehållet på ön...
En annan pärla är staden Rovinj några mil bort. Där slingar sig gränderna runt upp till kyrkan på en liten halvö med vackra gamla hus och nedanför ligger badklipporna mitt i stan. På kvällen blir det bar, man tar en drink och en dyna och sätta sig på klipporna vid vattnet som är upplyst av undervattenslampor. Mycket romantiskt!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Alperna med tre generationer
16 år sedan
Sommarminnen
16 år sedan
Kontrasternas land
16 år sedan
Planering inför sommaren
16 år sedan
Fantastiska Sverige
17 år sedan