Stöd Ukraina

Micas blogg

Onsdag 29 Augusti 2007

Sommarminnen

+ 4 grader i morse, vart tog sommaren vägen? Eftersom vi bor i Småland har det ju regnat extremt mycket, med översvämningar och raserade vägar som följd. Tur att vi hade våra juniveckor i Kroatien!

Vi flög med SAS till Milano vilket fungerade bra utan missöden. Efter att ha flugit med Ryanair ett antal gånger tyckte vi att servicen var fantastisk, trots att vi fick betala för kaffet! Den här gången var ju SAS till och med billigast.

Vi fick en alldeles ny, fin Ford Focus på hyrbilskontoret. Däremot strulade det med tillståndet att köra in i Slovenien och Kroatien, trots att vi hade meddelat detta vid bokningen och fått det inskrivet på vår voucher. Detta berodde på personalens okunnighet (eller lathet?) och sånt är ju svårt att gardera sig mot, men ett tips är att verkligen vara noga med att få med detta vid beställningen!

Vårt hotell i Vrsar motsvarade alla förväntningar - nyrenoverat, fräscht och med strålande havsutsikt. Eftersom alla byggnader ligger i terasser mot havet var höjdskillnaderna ganska stora, så det blev mycket trappspring. Tur kanske med tanke på den goda maten och den fantastiska glassen! I ärlighetens namn måste dock tilläggas att sista trappan var en rulltrappa (utomhus!) till barnens stora förtjusning.

Det blev verkligen en avslappnad semester. Vi gjorde några utflykter till Rovinj och Porec, men annars blev det mest sol och bad vid poolen och stranden. Maken hyrde MTB och gjorde några utflykter, medan jag själv försökte hinna med några löprundor och hotellets poolgympa! På kvällarna satt vi och spelade kort innan det var dags att gå ut och äta. För det mesta höll vi oss på en restaurang vid strandpromenaden där vi fick bra mat och fin service. Det kunde annars variera lite - samma företag som äger hotellet och sköter det så fint hade helt hopplösa restauranger, som följaktligen stod tomma varje kväll. Märkligt...

Mat och dryck var riktigt billigt - ca 300 kr för förrätt, varmrätt, läsk och vin till hela familjen. Här behövdes verkligen inte wokpannan!

På midsommarafton åkte vi in till Rovinj och delade på en stor fisktallrik - mycket gott! Tyvärr hade vi missat att det samma kväll var en stor fiskarfestival i Vrsar, men vi hann med en stund där också. Då hade man dukat upp bord och stolar i hela hamnen, och sedan serverades mat och dryck från alla båtarna. Trångt, mysigt och festligt!

På hemvägen körde vi via Dolomiterna och bodde en natt i Arabba, nära Passo di Pordoi. En annan gång skall vi åka dit och vandra!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Alperna med tre generationer
16 år sedan
Sommarminnen
16 år sedan
Kontrasternas land
16 år sedan
Planering inför sommaren
16 år sedan
Fantastiska Sverige
17 år sedan