Stöd Ukraina

Tillylks blogg

Tisdag 7 Juli 2015 - Miami Beach

Everglades, 4th July och Saw Grass Mills

Nu har vi gjort lite "roliga" saker här i Miami beach - ännu inte varit inne i Miami men det lockar inte så himla mycket efter ett par bilresor igenom staden, men vi ska till Bayside om ett par kvällar i alla fall.

Om vi börjar i rätt ordning tog vi en tur till Everglades i början på veckan. Det är ju ett jättestort område, en "swamp" med trögflytande grunt vatten med gräs och alligatorer bland annat. En himla massa arrangörer slåss om att erbjuda Airboat-tours och alligator uppvisning för alla besökare och parken har tre officiella ingångar (och ett antal kvasi officiella med). Men vi valde en av dem som hette Everglades Safari Park.

Det visade sig att turen skulle ta allt igenom 1,5 timme och rymma en Airboat-tour, alligator show och en alligator-trail. Kostnad ca 100 Dollar (alla inträden här kostar skjortan och hamnar oftast runt dryga 100 Dollar för vår familj).

Det var en trevlig stund på Air-boaten, jag har velat göra detta sedan jag var liten och såg Bernhard o Bianca på bio när jag var runt 7 år :) Märtha var inte alls på humör, hade behövt sova istället för att sitta på en båt, och ville inte somna heller utan vred sig som en korkskruv i mitt knä, ville inte ha mössa mot den stekande solen och inte heller öronproppar mot den öronbedövande flygplansmotorn, så det var lite svettigt och inte så avkopplande som det hade kunnat vara.

Alligatorshowen var väl inte wow precis men det hör ju till, vi har sett bättre i Thailand med krokodiler när vi var där för 6 år sedan.

På vägen hade vi sett skyltar som gjorde reklam för att Miccosukkee indianerna hade en indianby lite längre bort. Vi hade även kört förbi deras casino på vägen. De hade även en vägrestaurang som vi stannade vid för att köpa en sen lunch. Riktigt bra o mycket mat för en (för första ggn) rimlig peng. Vi åt bland annat en "indian burgare" som kan jämföras med en källarfranska som man fyller med köttfärs och sedan friterar (hela brödet!) och sedan serverar med pommfritt :) Ganska gott faktisk.

Efter maten åkte vi bort till indianbyn. Vi ångrade att vi inte åkt hit direkt. De hade en alligator show som en "riktig" indian visade hur man fångar alligatorer, ett litet museum med filmer och fina installattioner hur de lever o har levt. De hade också en hantverksby utanför där man fick kika hur de arbetarde med gamla hantverk. Vi tog inte ngn Airboat-tur igen, men hade vi gjort det så hade vi visst stannat vid ett riktigt bofäste för indianerna (en Hammock-by) ute i Everglades. Det hade varit nått det! Kan verkligen rekommenderas om ngn skall hit, åk till Miccosukkee-indianerna.
.................

Sen var det dags att fira 4th July! Vi tog först en vanlig dag vid poolen - varvar att vara med Märtha i lägenheten tills hon har sovit. Den stackaren har inte fått bada mycket på den här semestern, men vi har tänkt att solen ändå inte är bra för henne och det är så himla varmt på dagarna.

Vi gjorde en lite lyxigare middag och stekte lax och kött och serverade med cider (till barnens förtjusning, det är festdricka hemma hos oss). Sen drog vi ut på stan. Målet var stranden kl 21 då fyrverkerierna skulle smällas av. Köpte med oss ett par bagels och munkar från Dunkin Donuts så vi kunde pausa och fika lite på vägen - fylla på med lite energi så barnen inte skulle tappa humöret helt.

Det var inte så mycket mer liv än vanligt på Ocean Drive, även Lincoln Rd var typ som vanligt. Men det var många som samlats på stranden och slagit upp stolar och små tält o lagade mat och lyssnade på musik och sköt upp egna raketer och smällare.

Fyrverkeriet var inte så himla märkvärdigt som jag hade väntat. Tänkte att "vi är ju i USA, på 4th July, detta måste ju bli något speciellt... " men jag kan säga att det var ett vanligt "nyår på Skansen" fyrverkeri utan extravaganser. Sen fick vi kila hem igen och lägga oss.
......................

Sen har vi hunnit med en tur till Saw Grass Mills - ett av USAs största shoppingcenter. Inomhus faktiskt, så riktigt skönt att tillbringa en dag i, mänga andra outlets/center är nämligen utomhus. Hade läst att bästa rean alltid är i samband med 4th July så vi åkte dit dagen efter, i söndags.

Kan varmt rekommenderas!!! Vi hann bara innanför dörrarna så hade Pontus köpt två tröjor på J.Lindberg med 85% rabatt och jag hade köpt skor till barnen och två väskor. Hepp! Sen fick vi tag på skaljackor till barnen/regnjackor på The North Face för endast 300 kr styck (det är nästan H&M priser) och till Pontus med. Själv köpte jag några plagg, kjol bla på GAP för 100 kr och nya solglasögon för ett par hundralappar - mna gick sönder dagen innan - så passligt ;) Fick tag på nya träningstights och tröja på Asics för bara 70 kr styck också.

När Märtha sov drog Pontus med Wilma och Ellen till The Barbie experience. De hade byggt upp en Barbie värld inaturlig storlek. Men de får själva berätta mer om detta en annan gång.

Riktigt nöjda och lite fattigare åkte vi därifrån på sen eftermiddag men vi hade gärna åkt tillbaka en gång till innan vi lämnar Miami, om tiden räcker.

Nej, nu skall jag samla ihop mig. Vi skall åka till Key West idag. Tänkte dra senast kl. 10.00. Då har trafiken släppt nämligen och vi slipper köa över bron för att komma till motorvägen. Idag väntar en spännande tur över 42 broar på en en-filig motorväg. Få se om det blir ett besök hos Hemingway ikväll och en drink vid The Southern most Point.

Det får jag skriva om nästa gång :)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet