Stöd Ukraina

Lenils blogg

Lördag 9 Juli 2022 - Tyskland
Resealbum: Tyskland 2022

Enhörningar och annat!

Det fanns två frukosttider att välja på, 7:30 eller 9:00, gissa vilken det blev?
Den senare så klart.

Sen utflyktsdag där vi inte helt bestämt agendan. Började med Baumwipfelpad Harz där man bland annat kan ta en promenad bland trädtopparna.

Efter det så bestämde vi oss för Enhörningsgrottan, Där levde neandertalare för 51 000 år sen och tiotusentals djur har trillat ner i den men inte kunnat ta sig ut igen. Så någon gång plockade en man ihop ett antal ben och fick det till att det funnits tvåbenta enhörningar. Och sen malde man ner de benen till medicin. Enhörningar eller inte så var det en fantastisk grotta. Vi hann även med en kaffe och cheesecake innan den guidade turen. Och ett ösregn när vi väntade på att vår tur skulle starta 14:00. När vi kom ut en timme senare var det soligt och varmt igen vilket var skönt för det var kallt i grottan.

På väg hem till hotellet stannade vi till vid vattenfallet Lonauer. Där träffade vi en trevlig man som visade oss på ett bättre ställe att fotografera än det skyltade. Han berättade också att där fanns salamandrar och följde med oss en bit för att visa var de kunde finnas och där man kunde se dem om man hade tur. Det hade vi för precis nere vid bron så var det en ute och kikade. Fantastisk upplevelse. Mannen visade oss även en stig med en genväg tillbaka till vår bil.

Efter äventyren så åkte vi tillbaka till vårt hotell och hittade ett bord ute på restaurang Prins Heinrich där vi åt tagliatelle men kantareller, cocktailtomater, purjolök och gorgonzola. Till det ett lokalt vin som både var dyrast på menyn och fantastiskt gott!
Nöjda drog vi oss sen tillbaka till hotellet.

I morgon drar vi vidare mot en natt i Schwerin som är en favorit i repris.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan