Stöd Ukraina

Perrs blogg

Fredag 17 Juli 2009 - Luleå

Dimman förföljde oss

Det kändes som om dimman var ute fter oss. Jag och M fick som sagt dimma uppe på Södra Berget I Sundsvall. Sen hade vi samma dimma på ön Högbonden Dag 2. Där på Högbonden påstod man att den oförklarigt hade rullat in dagen tidigare. Typiskt att den kom när vi kom dit. Fanns där på kvällen när vi anlände (fast det var strålande sol i färjelägret). Sedan var den faktiskt borta någon timme på kvällen runt 23-tiden.

Man kunde ana hur underbart det skulle bli att vakna upp på detta vandrarhem, gå ut i den lilla gräsplatån/trädgården som låg där just utanför fyrtornet, tilllika fyrmästarbostad. Sååå underbart skulle det bli att gå ut dit och ta för sig sin frukost och känna historiens vingslag medan man tittade ut över Östersjön. Men. Det var filmjölk inte bara i tallriken dagen därpå. Det var filmjölk överallt. Cirka en armlängd utanför ön var det totalt tjockt med dimma. tät som filmjölk. Fyren ligger 60 meter upp från havsnivå. Så säkerligen är det riktigt vackert, en sommarkväll såväl som en sommarmorgon. Vi har ingen aning.

Sedan, eftersom vi tagit E4:an upp i landet har vi varit i kusttrakter vid fler tillfällen, och trot eller ej men dimman har funnits runt oss rätt mycket, både i dalgångar, högt över bergstoppar. Ja lite här och där.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet