Stöd Ukraina

Perrs blogg

Söndag 16 September 2012 - Lissabon

Att göra i Lissabon

Vi var i Lissabon en knapp vecka sista delen av augusti 2012.

Lite tips för dig:
När du vill röra dig runt i Lissabon. Åk med de kommunala färdmedlen. Inte dyrt alls. Och helt klart värt det. Ta också en dagstur till Sintra. OBS! Åk riktigt tidigt så slipper du förhoppningsvis köer.

Vill du bada eller sola eller bara gå omkring i den lilla stadskärnan i Casquais (tror jag det stavas) så kan det räcka med en halvdag. Men du fixar lätt att fylla ut en dag om vädret är det rätta.

Någon gång under din vistelse kan det vara värt att slå sig ned med en dryck vid Young Liberty, som är beläget vid stadens mest centrala torg. Där kan du glutta lite på alla människor. Där har de Ben & Jerry-glass om det skulle smaka.

Men matväg om du ändå är centralt i Lissabon, och du inte proppsar på att äta portugisiska specialitéer eller så, då är Ristorante Valentino (italiensk restaurang tokcentralt, bara ett stenkast från tidigare nämnda Young Liberty). Och väl där är Tagliatelle Monte Carlo att föredra. Smaklig spis! Prisvärt!

Men ännu bättre och ännu godare är det att spisa på en annan italiensk restaurang en bit in i staden. Styr dina ben till Milano som du hittar på en centralt belägen innergård. http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g189158-d3249290-Reviews-Milano_C...
Där hade vi två mycket bra kvällar. Jag föreslår risotton. Mums! Absolut prisvärt! Detta var nog faktiskt favoriten bland restauranger.

Lite senare kanske det är dags för glass och nåt kallt att dricka. Då är NoSolo Italia, Lisboa, på Praca do Comercio (vid det jättestora torget/platsen vid vattnet) det helt rätta. Utan tvekan! Mycket gott! Finns säkert jättebra mat också men så långt kom vi inte. Vi nöjde oss med glass (oj vilken glass!) och espresso. http://www.nosoloitalia.com/InfoNSILISPC.asp

När kvällen börjar närma sig föreslår jag en Frozen Daiquiri på Hard Rock Café. Varför inte hänga i baren och småprata lite med bartendern?
http://www.google.com/imgres?q=frozen+daiquiri&um=1&hl=sv&sa=N&biw=734&bih=487&t...

Jag måste bara komma tillbaka till Sintra igen. Besök! Och om du tänker välja ett av slotten att besöka så ta Pena. Så vackert! Där finns också parker förstås. Inte för inte som denna plats kommit upp på Unescos världsarvslista. http://www.parquesdesintra.pt/en/index.php

Obrigado!
Dela med andra:    

Kommentarer
Eifos säger:
Obrigada! Trevliga tips! Vill du ha fler finns en del på http://www.sofiesrenting.com också! Feliz natal!
Postat 2012-12-14 13:52  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet