Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Torsdag 6 Augusti 2009 - Tremosine

Det lilla tyskland runt Gardasjön

Idag började dagen lite tråkigt med att min sambo kände sig krasslig. Troligtvis så var det luftkonditioneringen som fläktat på henne, men det kan även vara det att vi var tvungna att köra 3 timmar i 130 km/h med rutorna nedvevade i bilen.
Vi bestämde oss för att undvika längre promenader och bad och valde istället att göra en utflykt med bilen.
Efter att vi fått kartorna av hotellvärden så visade det sig att vi hade kört en enorm omväg när vi körde uppför berget. Hade vi kört vidare och kört upp via den norra biten så hade bilturen varit 10 minuter istället för 50 minuter.
Vi körde ner denna nya väg vi precis fått vetelse om och fick passera vad som kändes som regnskog och slutligen naturliga grottor. Ja, det var alltså tunnlar genom berget som var naturligt ihåliga. Det var som att köra i en grotta. Inga lampor här inte...

När vi kom ner till kusten körde vi norr till Varone där vi besökte ett 80 meter fallande vattenfall som passerar inne i berget. Genom trappor och broar som byggts i bergets gångar kunde man besöka vattenfallet på botten samt på 40 meters höjd. Det hela var riktigt häftigt. Inne i berget så var det som en storm av vatten. Vatten for överallt och det sprejades vatten uppför grottväggarna. Det var kallt och blött men mycket intressant att vara med om. Vattenfallet lät som ett jumbojet inne i de ekande tunnlarna i berget.

Därefter så tog vi oss an en mastodontkörning över berget till sjön Iseo. Körningen som jag beräknat till en timme, tog nästan tre timmar. Vi fick dock se helt otrolig miljö när vi passerade ner via djupa dalar med stora skrämmande berg, genom serpentinvägar som passerade över forsande flod och även ett vattenfall på vägen.
Iseosjön är känd för den "ö" som är en bit av berg som sticker upp mitt i sjön. Här kan man åka ut för att cykla eller vandra och det serveras färsk fisk som de fångat på morgonen utanför ön.
Vi kom fram och parkerade våran bil. Vi tog därefter varsin glass, cola och macka på ett café i hamnen.
Vi beskådade hur den reguljära färjan i sjön passerade in i hamnen några gånger och beslöt oss för att ta en tur ut på vattnet.
Vi köpte två biljetter och åkte med färjan ut till den lilla ön i sjön. Här hade vi en kort paus för en promenad i öns fiskeby innan vi gick tillbaka och tog färjan åter till staden Iseo och våran parkerade hyrbil.
I hyrbilen så tog vi nu en ny rutt hem via motorvägen, vilket sparade oss 2 timmars körning. Vi siktade in oss på en av de rekommenderade restaurangerna i grannbyn vid Gardasjön och njöt där av grillad aborre samt en tonfisksallad. Efter det tog vi en promenad via byns strandmarknad och fick lov att lyssna på lite livemusik.

Körningen hem till berget i totalt mörker var lite småläskig men visade sig vara problemlös. Det kändes lite skumt att göra genom "naturgrottan" hem. Nästan som att råka köra in i Läderlappens garage eller så...

Nu är vi hemma och åter på balkongen. Det kommer bli svårt att lämna detta ställe känner vi redan. Precis som Pezenas så kommer detta ställe vara något vi gärna återvänder till.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet