Stöd Ukraina

Livsgjutares blogg

Måndag 6 September 2010 - Österlen

Den årliga bridgeutflykten

I år gick vår utflykt till Österlen. Slutstation Vitemölla badhotell. Ett vackert vitmålat hotell som är inrett med ljusa möbler i shakerstil - en religös sekt från England . Vitemölla har fått sitt namn efter den vattenkvarn (mölla) som ligger i ortens norra ände.
Vi startade från Skanör vid 09-tiden och åkte gamla kustvägen där första stoppet var hos Olof Viktors café bara ett stenkast från Ales Stenar.
Där beundrade vi de vackra bakverken, tittade på konst och drack vårt kaffe, te tillsammans med vackert bakverk. I mitt fall en smörgås i vackra färger!
Färden gick vidare till Simrishamn där vi stannade till hos glasblåsare Anders Wingård. Glasblåsaren själv höll som bäst på att blåsa sitt konstglas och vi fick en rolig pratstund med honom och hans hustru som var behjälplig med glaset.
I den lilla affären kunde man beundra utställningen och det slutade med att vi handlade med oss något av det vackra glaset.
Därefter gick färden vidare till Simrishamn där vi skulle äta lunch på Börje Olssons Skafferi. Där avnjöt vi en buffé och hade även tillfälle att handla delikatesser om man önskade.
Färden gick vidare. En antikloppis fick ett besök. Flera rum fulla med antikviteter och loppisfynd!
I ladan intill såldes äpplen och plommon.
Nu var det dags att göra ett stopp vid Knäbäckshusen som är från 1700-talet. Byn uppstod då Ravliunda skjutfält skulle utvidgas. Byggmästare Liljedahl fick i uppgift att bygga upp byn igen.
Där finns också ett kapell tillägnat St Nikolai. Detta kapell ligger precis vid strandkanten. Man blickar ned mot stranden och havet.
Och så var det då dags att ta rummet i besittning. En riktig pärla att åka till . Vita morgonrockar och tofflor som kom väl till pass vid morgondoppet. Och en vacker liten by att promenera i.
Hemvägen gick via Vitaby kyrka och sedan Viks golfklubb där vi gick en runda.
En perfekt 2-dagarstur.
Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Skön tur, men hur gick golfen?
Postat 2010-09-07 18:55  Anmäl
Bibchen säger:
En sådan utflyktstur skulle man nog prova nästa sommarbesök i Skåne. tack för tipsen.
Postat 2010-09-07 15:08  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet