Livsgjutares blogg

Fredag 11 Mars 2011 - Fuengirola

Utflykt till Fuengirola för inköp av viner.

Vi är just nu inne i en regnperiod och då gäller det att fylla tiden. Att passa på att inhandla viner, samt provsmaka tyckte vi och våra vänner var en god idé.
Vi åkte iväg på förmiddagen från Puerto Banus, mot Marbella, betalvägen och avfart Mijas o Fuengirola.
Vi skulle besöka Vinoteket som ligger vid avfarten mot Mijas, ner mot staden Fuengirola. Lite lurigt då man måste komma uppifrån för att köra in på en smal väg, snirkla sig fram på småvägarna - bara en kort bit.
Denna gång råkade vi ut för vägarbete. Vägen in till Fuengirola var uppgrävd och när vi kom till rondellen fanns det bara en enkelriktad väg dit in vi skulle.
Vi körde runt rondellen, började om från böran och försökte haka på de bilar som skulle ner till staden!
Men se det gick inte. Det blev många varv i rondellen. Vi ringde upp vinhandlaren och fick då besked "kör mot enkelriktat. det gör alla". Vi gjorde ett försök, kom halvvägs, men sedan var det en kurva och då vågade vi inte. Så det blev att börja om från början. Upp till motorvägen och sedan via nästa avfart så kom vi till centrum. Så småningom hade vi funnit platsen och klev in i affären. Vi blev erbjudna vars sitt glas vin, men någon provning var det egentligen inte! Vi köpte några kända märken och skulle sedan vidare till nästa ställe.
Nu hamnade vi i dilemmat. Hur skulle vi nu köra. Vägen var enkelriktad..... Det blev diskussion och till slut gick en av våra vänner ut. Sprang fram till kurvan där han stod och väntade in en lucka i bilkaravanen. Jag satt beredd och när han vinkade så var det gasen i botten och vi lyckades runda hörnet och komma ut på rätt sida.
Nästa anhalt var hos den svenska mannen Dan som äger Golf i vinos och vars lager ligger lite diffust mot Mijas golfklubb. Efter diverse telefonsamtal hittade vi dit.
Vi provade flera viner, fick en god korv och en fantastisk os som tilltugg.. Osten köpte vi med oss. Och efter diverse provningar hade vi några kartonger att medföra till hemmet! Klockan hade nu hunnit bli mycket. Det trevliga bemötandet och diskussionerna kring vinerna gjorde att tiden gick fort.
Jag körde fram bilen och vi lastade in våra kartonger. Dock hann vi inte långt förrän vi upptäckte att det lät konstigt om bilen. Jag stannade och gick runt bilen o tittade. Fann då att vi hade fått punktering!
Tack o lov låg det ett reservdäck där bak och bytet gick ganska smärtfritt i ösregnet.
När vi sedan hamnade hos däckfirman visade det sig att någon varit framme och skurit sönder däcket.
En trist avslutning på en annars trevlig dag i ösregnet!
Dela med andra:    

Kommentarer
Bibchen säger:
Detta otyg med att skära i däcken har sonen också råkat ut för i Barcelona. Gäller att INTE ta emot hjälp vid punktering. Då plundrar de bilen ubder tiden. De är alltid flera st. Fin vindag hade ni i all fall. Kul att få läsa.
Postat 2011-03-14 22:02  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet