Legustas blogg

Söndag 22 Mars 2009 - Bodrum

Bodrum Guide

Bodrum är en trevlig stad med sina vitkalkade sockerbitshus. Men det är småorterna längre ut på halvön som börjat stjäla stadens uppmärksamhet genom sina läckra designhotell och ett växande utbud av bra matställen.


Medeltemp/Vattentemp/Soltim/Säsong:

- MAR 16, 15, 6 tim, Lågsäsong
- APR 18, 17, 8 tim, Lågsäsong
- MAJ 21, 18, 9 tim, Mellansäsong
- JUN 25, 20, 11 tim, Högsäsong
- JUL 29, 22, 12 tim, Högsäsong
- AUG 32, 24, 12 tim, Högsäsong
- SEP 30, 24, 10 tim, Högsäsong
- OKT 29, 23, 8 tim, Mellansäsong
- NOV 25, 21, 6 tim, Lågsäsong

Bodrum stad har en hel del att erbjuda turisten:en mäktig borg, stor segelbåtshamn, spår efter ett av antikens sju underverk och en lång gågata och strandpromenad kantad av massor av affärer och barer.

Bodrum är också en bra bas för att upptäcka lite mer av Turkiet – i trakten finns många antika lämningar, en nationalpark som gjord för kombinationen vandring-bad, och så kustbyar som Türkbükü, Turgutreis och Gümüslük. Där var veckomarknaderna tills för för tio år sen det mest spännande som hände, nu flockas gästerna här för att bo på snygga hotell, äta god mat och njuta av bad i poolen.

Detta trots att havet här är kristallklart, men då många byar saknar fina stränder krävs ofta en badbrygga. Å andra sidan är havet varmt från juni till november och det är en fröjd att plaska runt vattnet, känna saltet i munnen, njuta av solen och drömma om all god meze som väntar framåt kvällen.

Bodrum är en hamnstad belägen i sydvästra regionen av landet, Bodrum är en av de mest populära i sommar destinationerna i Turkiet för turkiska och utländska resenärer. Berömd med mycket liberalt nattliv och är känt för sitt entusiastiska nattliv. Om du vill stanna uppe sent och njuta av diskotek och klubbar, då kommer du att älska Bodrum. Om du däremot går till sängs tidigt och sover lätt, kan du plågas. Den regionala guvernören se en gång, "Om du söker stillhet, gå någon annanstans."

Bodrum är andra staden efter Istanbul, när det gäller underhållning in i de sena timmarna eller även till tidiga morgonstunder.

Bodrums uteliv är mer sofistikerad, än Gümbets, där är alltid något för alla smaker och stil liksom Rock, Hip Hop, Latin - Amerikanskt, Magdans och “Meyhane”, som är typisk turkiskt bar där det sjungs eller spelas klasiska gamla turkiska låtar. Efter att du har njutit en utsökt måltid i en av de många restauranger kan du alltid fortsätta till de spännande barerna och diskon som befinner sig mittemot marinan. Några av de populära ute ställen är: Küba, Helva, Fink etc.….

I staden finns över 600 diskotek och barer och ett enormt nattliv och puls. Det största discot som är ett utomhusdisco – ett av Europas största (fastän det ligger i Asien) heter Halikarnas. Över 2.000 gäster per kväll. Där finns två scener med internationella shower, lasershow..

Till Bodrum åker ofta Istanbuls jetset för att roa sig över helgen. Gräddan av den turkiska societeten plus många utländska celebriteter brukar synas på innediskoteken, eller på någon av de många exklusiva båtarna i den överdådigt lyxiga hamnen.

CLUB HALIKARNAS
Det är den största nattklubben i Bodrum (5000 personer kapacitet) och en av de ledande och populära av nattklubbar i Bodrum - kanske i hela Turkiet. Det är också den största favoritklubb för lokala och utländska som besöker Bodrum. På deras hemsida beskriver sig kort så här: "Halikarnas första öppnades 1979 och blev snabbt föregångaren till Bodrum och Turkiet är nattliv. Med sitt spektakulära läge världsklass underhållning, uppvisningar, lyxiga atmosfär och första klassens service Halikarnas är inte bara unik, utan en av de vackraste klubbarna i världen. Vid Halikarnas, kundtillfredsställelse, servicekvalitet och valuta för pengarna har alltid varit dess uppdrag. " För mer information och uppdatera verksamhet besöket egen webbplats: http://www.halikarnas.com.tr

Gümbet är fest destinationen av Bodrum ön och är en mycket populär turist destination speciellt för den unga generationen.

Om du fortsätter längs marinan in mot center av Bodrum och fortsätter vid moskén, kommer du att hamna i en labyrint av gator.

Den här platsen är full av barer speciellt den välkända Adamik bar, inte är det konstigt att det kallas bargatan och att alla känner till den. Men det finns också nattklubbar och diskon som spelar musik under hela natten lång.

Om du söker efter en privat pub får du hitta din egen favorit ställe, eller varför inte besöka: Hadigari Yetigari, Red Lion, Ora bar och White house osv..

Visst kan listan alltid bli längre….
Något, som är olik här i Bodrum, är en katamaran som är ett disko på vatten.Den tar dig ut på havet för en party kryssning, men tänk på att det kan vara svårt att få stiga av, förre den flyter in i hamnen igen. Och slutligen, måste jag betona att, om du är i Bodrum då bör du låta dig själv att lossa och festa på Halicarnas diskot. Det hade varit pinsamt att säga att du har besökt Bodrum och inte varit på en av världens mest kända nattklubb! Det är en erfarenhet som du själv måste se och få uppleva!

Vill man njuta av turkisk mat till ett lägre pris är den enkla grillen vid busstationen inte att förakta. En portion kryddig köfte (köttfärsjärpar) med sallad, bröd och det turkiska ölet Efes kostar bara runt 50 kronor.

Shopping är ett riktigt roligt i Bodrum med otroligt utbud av butiker överallt. Först av allt, missa inte den lokala öppna marknader där du kan hitta något du kan tänka såsom färsk frukt och grönsaker, byn som är livsmedel, textilprodukter, blommor, fåglar etc. Pruta och erbjud mycket attraktiva priser för sina produkter. Bodrum erbjuder oändliga möjligheter till shopping.

En del av den fascinerande atmosfär av Bodrum är dess historia, är som är spridda över denna antika staden "Halicarnassus". Grav King Mausolus är en av de sju underverk i den antika världen, och går tillbaka till den 4: e-talet f.Kr. står på marken där Herodotus, far till historia, föddes. En teater (1300 platser) från den 2: a-talet f.Kr. nära Goktepe är sevärd, tillsammans med St Peter's Castle presentera arkitektonisk stil av den 15-talet som nu är ett museum för undervattensbruk arkeologi. Ett annorlunda skådespel i Bodrum är dess småbåtshamn som är en livlig plats mottagningsavtal eleganta båtar som kommer från alla delar av världen. Bodrum Cup Race hålls varje oktober i boatyards, och det är en rolig händelse för dem som är intresserade. Bodrum är den ledande plats för båt-byggnaden.

De mest framträdande drag i Bodrum är den rådande verksamheten, särskilt fylla nätter. Efter en intensiv verksamhet på dagtid, en får välja en av diskotek här, av vilka några är de bästa i Europa och spenderar en spännande natt roligt under glimmande ljus. Bodrum är en av utgångspunkterna för en oförglömlig "Blue Voyage" längs turkos kust Turkiet som erbjuder obegränsat nöjet att se nyproducerade vikar av mytologiska sagor, den vackra Kekova där ljuset kombineras med turkos, eller som seglar in i antik hamn Phaselis där Alexander den store älskade att vistas under vintern.

Den Bodrum halvön är en utmärkt plats för dem som föredrar en harmonisk och avkopplande atmosfär. Den charmiga byar på avskilt vikar öppna sina pensionat till dig. Havet är bortom jämförelse på detta område och du kommer att finna vackra stränder adorning azurblå vatten i Bardakci Bay, Gumbet Bay, Bitez Bay, Ortakent Yalisi, Karaincir, Bagla, Guvercinlik, Torba, Golkoy, Turkbuku, Yalikavak, Gumusluk, Kadikalesi, Turgutreis, Aspat, Karaada, Ada Bogazi (Akvaryum), Akyarlar. Stugbyar och hotell, diskotek och barer bredvid pittoreska vikar bidra mycket till den vackra bilden. Gumbet och Bitez är himmelska platser för vind-surfare med vinden och havet perfekt för denna sport. Ortakent är det bästa valet med sina sandstränder för en ensam promenad. Akyarlar Stranden är känd för sina finkornig sand. I Karaincir du ha livliga dagar på fantastiska stränder och en fin avkopplande atmosfär på kvällen i den offentliga coffeehouses.

BUSSAR
Havaş Bus Company har ett stort bussnät och kör blant annat till; Ankara, Antalya, Bodrum,Çorlu, Dalaman, Gaziantep, Hatay, Hopa, İstanbul Atatürk Airport, İstanbul Sabiha Gökçen Airport, İzmir,İzmit, Konya, Malatya, Samsun, Şanlıurfa, och till Trabzon flygplats.
http://www.havas.net

UTFLYKT
Knidos. Allra längst ut på den vackra bergiga halvö som sträcker sig tio mil västerut från Bodrum finns denna antika kultplats där kärleksgudinnan ­Afrodite dyrkades. Knidos hade också en mycket väl skyddad hamn, vilket syns än i dag. Ruinerna är däremot svåra att tolka, med några undantag. Hit kommer man lika mycket för att läget är ett av Turkiets vackraste som för historieresan.

Den norra sidan av halvön är intressant. Att njuta av det bästa i regionen, det är bättre att ta en bilresa längs kusten eller en båttur att utforska vikar och små öar. Den vita väderkvarnar, som fortfarande används för att mala säd, är fascinerande och ligger bland de orange dungar och gröna träd. Du kommer att stöta på en välutrustad småbåtshamn i den moderna byn Torba, 5 km norr om Bodrum där det finns fina stugbyar som erbjuder aktiv semester anläggningar. Golkoy (13 km norr) och Turkbuku (15 km) är förtrollande, med tavernor med utsikt över en trevlig viken. En båttur till Karaada erbjuder en otrolig skönhet. Den varma mineralvatten rinner ut från klippor i en grotta i Karaada är kända för att bee bra för att vitalisera den hy.

Didyma. Med sina 122 pelare var Apollontemplet i Didyma, nära badorten Altinkum, världens näst största under antiken. Men som så ofta annars glöms tvåorna bort (det i dag i stort sett helt utplånade Artesemistemplet i Ephesus var störst och blev därför ett av antikens sju underverk). Didyma är långt mer sevärt och dimensionerna svindlande.

I den norra delen av Bodrum i Kiyikislacik (lassos) nära Gulluk är födelse-plats för mytologiska Dolphin Boy. Golfen Gulluk är mycket besöks av yachters, och stadens hamn har spännande luften av yachtsmanship. Det finns Varvil, den antika Bargilya, med dess intressanta plats lite söder om Gulluk, i slutet av en djup, smal vik som liknar en flod. Det är en vacker plats att besöka, omgiven av bergssluttningar täckta med olivträd.

Rubrik inre, Milas hälsar dig med dess typiska turkiska hus med ristade virke och GALLERFÖRSEDD fönster. De vackra handgjorda Milas mattor kommer att fascinera dig och troligen kommer du att köpa några att ta med sig hem. I den västra delen av Milas är Gumuskesen, som har ett monument som påminner om den berömda Halicarnassus Mausoleum, men med miniprodukter dimensioner.

SÅNGAREN, ZEKI MÜREN
Som vågade sjunga med en mans kropp i kvinnors kläder och smink redan på 1950-talet's Turkiet är den person som gjort Bodrum populärt resmål. Huset i Bodrum där han tillbringade sina sista dagar är ett museum nu uppvisar hans personliga samling och är värt ett besök:
Zeki Müren Museum, Adress: Kumbahce Mah. Zeki Müren Street. Nr: 11 Bodrum.


SHOPPING I BODRUM

Bodrum betraktas som en ”dyrort” i Turkiet. Priserna är ändå mycket låga i skandinavisk hänseende. Det finns mycket stort och brett utbud av guld, skinn, äkta mattor, märkeskläder i alla de former för såväl män som kvinnor. Mycket av märkeskläder sys i Turkiet varför affärerna är före med modekläder jämfört med Skandinavien.

I Kale Caddesi (gatan) nära stadens centrum finns det juvel och några få läderbutiker.

Neyzen Teyfik Caddesi har många mattan butiker med bra samlingar av alla turkiska kilims och mattor utformad med naturliga färgämnen.

Den Karada Marina köpcentrum är ett härligt rena, ljusa och moderna köpcentrum inte alltför långt från Yacht Club på Neyzen Tefvik Caddesi. Affärerna är ganska exklusiv och har utformats för de rikare Shopper i åtanke, men även om du inte vill spendera en förmögenhet där nere, det är underbart att gå runt. Massor av nautiska teman butiker, segla slitage och utrustning och designer butiker är belägna här.

Oasis shoppingcenter har många fina butiker eller kläder, skor, möbler, ljus utrustning, juvelerare, liksom fastighetsbolag (om du planerar att investera eller leva i Bodrum i framtiden). Oasis köpcentrum är om de viktigaste Bodrum till Gumbet väg (vid vägskäl). Det finns cirka 200 butiker, kaféer, restauranger och barer här - det är en Marks & Spencer och många andra välkända återförsäljare. Det finns också en biograf här.

Den som är självhushåll i Bodrum kommer att behöva tillgång till billig god mat, rengöringsmedel och andra nödvändiga sommaren såsom solskyddsmedel. Bodrum har 4 stora snabbköp och många mindre affärer i staden. De bästa priserna finns på de större marknaderna som Migros, Gima och Tansas.

Shopping är verkligen underbara i Bodrum. Incredible valet av butiker överallt. Först och främst inte missar den lokala öppna marknader där du kan hitta något du kan tänka på: Färsk frukt och grönsaker, textilvaror, blommor, fåglar och etc. Merchants erbjuda mycket attraktiva priser för sina produkter. Om du missar en av dem, det kommer att bli samma sak nästa dag i nästa stad. Du kan smaka på frukt, bär, nötter innan du köper dem.

På tisdagar är det marknad i Bodrum stad nära bussstation (200m) med en massa kläder (ej original som ni vet:)) Några pris ex. 1 Poloshirt Ambercrombie, 25 lire ca 94 SEK, en hoody jacka 50 lire ca 187 SEK, 5 par strumpor adidias 5 lire, skor runt 40-50 lire. 3 par jeans 50 lire, Underkläder G-star, EA 5 lire ca 19 SEK var. Kontrollera kvaliteten, ibland de ser likadana ut men textil är tjockare på vissa. Ta alltid en storlek större då du brukar ha, de ALLTID krymper ABIT. Björn Borg underkläder rekommenderas inte.

När jag jämfört med Alanya som jag också besökt inom samma resa, så är Bodrum är mycket mindre och svalare med lite skön havsbris.

Måndag - Turkbuku Open Market
Tisdag - Bodrum Fabric Bazaar och Golkoy
Onsdag - Gumusuk och Gundogan
Torsdag - Yalikavak
Fredag - Bodrum Mat Bazar
Lördag - Turgut Reis

MATTOR

Få mattor butiker har attraktiva mattor och kilims med rimliga priser.

Galleri Mustafa rug Handla på Dr.Alim Avenue erbjuder ett utmärkt val för fina mattor och kilims. Mustafa Açıkel, en expert från turkiska mattor och fina Anatolian kilims, har en fantastisk samling av fina turkiska Mattor i ull, ull och bomull och ren silke. Han har några överdimensionerade mattor med klassiska mönster som Oushaks (U º ak Mattor) med Medallion, Bird Mattor, Lotto och Holbein mönster)

Säger Burku Mattor på Neyzen Teyfik Avenue säljer gamla matta och kilims och nutida mattor och kilim göras med naturliga roten färgämnen. Säger Burku, unga ägare till bolaget fått gott rykte genom vävning överdimensionerade turkiska mattor efter traditionella mönster av klassisk mattor och kilims.

Smycken De letar efter fina turkiska smycken i Bodrum har ett val på Grönkål Caddesi och Ataturk Avenue. Du kan även kontrollera priserna på stora centra såsom Golden Caria, Diamond Center etc.

Läder Många välkända Läder företag som Kircilar och naturel har butiker i Bodrum. Marina Shopping Center Turgut Reis Marina Shoppingcentra, affärer Yalikavak Marina Shopping Center

Bodrum erbjuder oändliga möjligheter till shopping. Utöver Bodrum, det Bodrum halvön har många bra shopping möjligheter. Centrum Grönkål Caddesi Söker Smycken kontrollera butiker på Grönkål Caddesi i närheten av torget. Det finns också några läder butiker där nere.

Cercim, tidigare Cerci En intressant butik för smycken. Cercim är nu en gammal institution som design mycket attraktiv smycken med hjälp av semi ädel urkärnade och silver. Även attraktiva Evil Eye och lycka Symboler kan köpas där. Dr.Alim Caddesi Gatan namn efter berömda läkare har flera fina butiker som säljer smycken, mattor och turkiska plattor. Cumhuriyet Caddesi Alla slags souvenir, smycken, egna smycken och läder butiker är kantad längs denna gata som verkligen blir så smal ibland.

BODRUM SANDALER
Vi kan nämna butiken Ali Guven, som var en pionjär i handgjorda sandalen gör i Bodrum. Fler valmöjligheter för Bodrum sandaler som återfinns på Cumhuriyet Caddesi såsom Sur Sandalet, Taban och Bodrum Sandalet.

Den Dalyanci, berömda keramiska konstnär och målare har flera butiker i Bodrum. Du kan köpa det fina glas och keramik med "fisk design", ett varumärke för Dalyanci. Det är ett bra ställe att välja souvenirer från Bodrum och presenter till vänner. Vivaldi, fin butik med turkiska plattor och Seramics;

Hizma, en giltig handla ovanliga souvenirer som huvudsakligen kommer från Asien. Hizma har ett stort utbud av varor. Dess samling behov att bli upptäckta. Man kan hitta silver, koppar keramik och trä föremål, pareos, skulpturer, mode klänningar och blusar.

Arte Bodrum, för målning av lokala turkiska artister av hög kvalitet tyger och souvenirer.

BAKVERK, PAJER & KAKOR

Vänd mot Dalyanci finns Yunuslar Karadeniz Pasry Shop där du kan köpa söta och salta bakverk, pajer, smörgåsar och olika sorters bröd.

- Neyzen Teyfik Caddesi
Detta gata har många fina restauranger, cafér och hus och några utvalda butiker. En av dem Buku Matt Shop. Burku har en bra samling av alla kilims och mattor. Men hans verkliga berömmelse kommer från överdimensionerade mattor han fram för stora siffror i den arabiska världen och kända artister och kända människor i Europa och mattor och kilims med naturliga färgämnen.

- Marina Shopping Center
Marina har många bra affärer för kläder, skor, parfumes och smycken. Några av de lokala och internationella namn märke fashionabla butiker är belägna där.

EG Diamond Fine smycken butik erbjuder brett urval av gamla Smycken, vackert utformade nya smycken och fint urval Gurhan, rök turkiska smycken formgivare som bor i USA.

Oasis Oasis shoppingcenter har många fina butiker eller clthes, skor, möbler, ljus utrustning, smycken, egna smycken, fastighetsbolag. En av de största Smycken företag, Caria Gold Center ligger inn Oaisis.

Turgut Reis Missa inte Open Market Day på lördag. Stan har fått fina butiker på de viktigaste Bazaar och Turgut Reis Marina område. Yalikavak Yalikavak har fina affärer för alla slags souvenirer, smycken och tyger. Marina har också mycket attraktiva butiker för kläder, skor.

8 bästa badplatserna på Bodrum halvön
Som har ett häpnadsväckande antal stränder med blå flagg.

- Bitez Beach: grunt vatten, perfekt för familjer. Bra för vindsurfing.
- Türgütreis Beach: sandig, inte alltför lång eller trångt. Fin utsikt över Kos.
- Ortakent & Yashi Beach: stora & populär bland familjer.
- Kargı Bay (Camel Beach): en av de trevligare sandstränderna på halvön, mindre trångt med bra simning.
- Gümüşlük Bay: Missa inte byn Gümüslük, den lilla byn är väldigt mysig med sina restauranger som ligger i gamla trähus på utmed kajkanten. Absolut läge för en romantisk middag. - Se upp för svarta sjöborrar inbäddade mellan sprickor i de gamla stenarna. Stranden är ganska liten, och blir väldigt packade på helgerna, men det är ett bra ställe att simma fint och klart vatten.
- Türkbükü: har det renaste vattnet på halvön blir djupt väldigt snabbt. Bara 15 steg från vattenbrynet.
- Gümbet Beach: besök här för trängsel högljutt kul.

Boende
- Hotel Gulec, Uckuyular St. No:22., 48400 Bodrum.
Enkelt, rent, bra läge och en trevlig turk vad kan man mer tänkas behöva? Hotel Gulec är en familjeägd liten pärla i Bodrum. Dagen startar med turkisk frukost med bröd, oliver, fårost och honung i skuggan i hotellet trädgård,en heldag på stranden och middag på strandpromenaden. Shopping i gamla stan och en kall öl (Efes). I Bodrum finns inga inkastare eller menyer på svenska, däremot finns ett enormt utomhusdisko för den som orkar vara vaken länge.
E-mail: hotelgulec@hotmail.com
http://www.hotelgulec.com
------------------------------------------------------------------
- Zozo Pansiyon, Restaurant and Bar Zozo Pansiyon, Restaurang och Bar
Address: Ataturk Cad. Adress: Ataturk Cad. Dere Sok No. 7 Dere Sok No 7
Phone: 90-252-316-1816 Phone: 90-252-316-1816
E-mail: zozobodrum@hotmail.com

Zozo Pansiyon har billiga rum med privat badrum plus en hel avslappnad atmosfär, och varmvatten är tillgänglig 24 timmar. Zozo's är bara 100 meter från havet och Bodrum berömda bargatan. På dessa mycket varma dagar kan du njuta av din kall öl i vinstocken-cooled uteplats. Om du frågar, har de fönster skärmar, som är bra skydd mot myggor. Den vänliga ägare, Gurhan, talar perfekt engelska. Ring om du vill bli upplockad vid busstationen eller PTT.
E-posta oss för en bokning.
-----------------------------------------------------------------
- Oz-El Motel & Pansiyon Oz-El Motel & Pansiyon
Address: Eski Cesme Mahallesi Adress: Eski Cesme Mahallesi
Firkateyn Sokak No. 31/48400 BODRUM Firkateyn Sokak No 31/48400 BODRUM
PK 524 PK 524

Tel: 90-252-316-4015, 90-252-313-6168
Fax: 90-252-316-4016
Oz-El Motel & Pansiyon ligger inbäddat i ett bostadsområde ovanför marinan. Det är ett bra läge för dem som tog morgonen färjor eller stadgar. Utanför hittar du de traditionella Medelhavet vitmålade väggar med blå fönster trim. Inuti finns mycket rena singlar, dubblar och tripplar. Alla med eget bad och varmvatten. Du kan också njuta av träd skuggade uteplatsen och ägare Yavuz Özel!
-----------------------------------------------------------------------------------
- Merhaba Hotel (från 205 SEK/natten)
Kumbahçe Mh. Akasya Sk.no:11 48400, Bodrum, Turkiet.
Hotel Merhaba ligger på en smal gata i centrum av Bodrum, 50 m från huvudgatan och 3 min från stranden till fots.

På hotellet finns (Restaurant, Tak bar, tillgång till internet, Wifi, E-post, internationell telefon, fax och tvättservice och flygplatstransfer, gratis välkomstdrink, gratis filmer, Nomadic Rastplats, Gratis bagageförvaring och fri safe, gratis bok Exchange, 24/7 professionella team för att hjälpa dig, rimliga priser)

Gästerna kan utnyttja vår resebyrå Service för att arrangera båtturer, Fethiye till Olympos båtturer, turkiskt bad och resor för dagen till Pamukkale, Didyma, Efesos och Dalyan), Aqua Park resa, turkiskt bad, Bil och motorcykel uthyrning, Dagligen eller varje vecka Boat Tours, Ferry Biljettservice och dykning resor.

Boka med oss ​​och få 10% rabatt på alla turkiska bad eller dagligen Boat Trip, oavsett hur länge du stannar!

Telefon: +90 (0252) 316 39 78
Fax:+90 (0252) 316 26 10
Epost: info@merhabaotel.com
__________________________________________________________________

En av europas bästa budgethotell, enligt Travelers Choice Hotel Awards
- The Aegan Gate Hotel
Address: Akçabük Mevki, Kumbahçe Mh., Güvercin Sok. No: 2 Bodrum.
Phone: +90 (252) 316 78 53
http://www.aegeangatehotel.com/The_Aegean_Gate_Hotel/The_Aegean_Gate_Hotel.html

Källa: http://www.turkeygay.net/bodrum.html
http://www.bodrum.se
http://www.bodrumlife.com
http://www.travelturkey.com/pts.htm
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet