Stöd Ukraina

Legustas blogg

Söndag 22 Mars 2009 - Bodrum

Antalaya - Bodrum

Med bil:
Turkiet har ett omfattande system med InterCity-vagnar och det är den lämpligaste metoden för interna transporter, i synnerhet för resor till södra turkiska semesterorter. Coach är ett rimligt pris. Antalya är lätt tillgängliga från de flesta delar av landet. Viktiga rutter omfatta Istanbul (12 timmar), Ankara (7 timmar) och Izmir (6,30 timmar). Den största busstation i Antalya (Yeni Garaj) är 4km norr om stadens centrum.

På grund av konkurrensen mellan de privata bussföretagen, kvaliteten på de tjänster som är ganska hög också. Några av de bästa företagen inkluderar: Ulusoy (hemsida: http://www.ulusoy.com.tr), som serverar internationella destinationer, Ankara, Svarta havet, samt Izmir och Antalya. Varan (webbplats: http://www.varan.com.tr), som även internationellt, västra och södra rutter. Kamil Koc (webbplats: http://www.kamilkoc.com.tr), som betjänar ett stort antal destinationer över hela Turkiet, inklusive Bursa, Ankara, Izmir, Antalya, Bodrum, Fethiye och Canakkale. Långa resor görs vanligen på natten och lämnar Istanbul mellan 22:00 och 24:00 och anländer till destination på morgonen.

Det finns bussar till Istanbul från några större städer i Frankrike, Tyskland och Grekland. Se webbplatser busstyper företag såsom Ulusoy (http://www.ulusoy.com.tr) och Varan http://www.varan.com.tr) för sina internationella rutter.

Med tåg:
Tågresor kan göras till Istanbul direkt och via några av de större städerna i Europa. Men den närmaste tågstationen till Antalya är Burdur.
För ytterligare information, vänligen besök:
• Turkiska järnvägsgemenskapen http://www.tcdd.gov.tr

Genom Båt:
Passagerarfärjorna: Bortsett från privata båtar som seglar i från hela världen, och många kryssningar i Medelhavet, flera utländska rederier har reguljär trafik till hamnen i Antalya.
För ytterligare information, vänligen besök:
• Turkish Maritime http://www.tdi.com.tr
• Egeiska Tour Travel http://www.aegeantourtravel.com
• Alternativa resor och semestrar http://www.alternativeturkey.com

Det finns två färjor/båtföretag men dom samarbetar ej. En är snabbt bärplansbåtar, den andra färjorna, som också kör bilar.
Båt (Kos - Bodrum)
• Olympos Yachting http://www.olymposyachting.com/en/ferry_boat/bodrum_kos.asp
• Båttider http://www.greeceturkeyguide.com/ferry-schedules/index.html

Källa:
http://www.eurosla2006.boun.edu.tr/index_files/Getting_There.htm
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet