Stöd Ukraina

Hannaconaccas blogg

Onsdag 18 April 2007

Besvarliga manniskor under resans gang nr1

Efter en jobbig natt pa nattag fran sicilien, med ett stopp i Rom Tiburtina, kom vi fram till 15.38. Vi tog bussen till hamnen i den heta solen. Ryggsackar pa. Nu ompackade och lattare, for Hanna iaf. Vi hittar bokningskontoret direkt. Dar inne sitter det 3 personer. Den sista i raden ler och sager at oss att saga vad vi vill. Va bra tror vi.

Forst skulle hon ju svara i telefon och prata ett tag. Vi star snallt och vantar med ryggsackarna pa. Sen nar hon val varit snall och riktat sin dyrbara uppmarksamghet mot oss gor hon allt fel. Fel namn, fel fodelsear, hon tror att en av oss ar fran Schweiz, hon ber om studentkort trots att hon redan haller i det, hon stirrar pa datorn utan att gora nat, svarar i telefon nar hennes mamma ringer, borjar prata med sin kollega och hennes son nar de kommer in, pojken springer fram och hon overroser honom med pussar och forklarar for sin kollega att hon ar dodstrott (vi star fortfarande dar snallt med ryggsackar pa i varmen). Sen sager hon 5 olika priser, forstar inte att vi vill betala var for sig, sa istallet for att latsas om att HON inte forstod borjade hon forklara for OSS som om VI inte forstod. Men till slut skrev hon ut det. Men da var det ju saklart nat fel pa skrivaren. "Oops, sorry, there a problem with the voucher." Yes vi kan se att skrivaren inte fungerar.. och hon hade saklart inte sparat alla vara detaljer innan hon skrev ut. Jaja. Men sen blev hon sa trott. Oj sa jobbigt det blev. Hon gar och tar en kaffe. Och lagger over ansvaret for biljettfiorsaljning pa kvinnan bredvid. Nan minut senare kommer hon tillbaka med en kjopp kaffe till kvinna nr2 som precis var fardig med vara biljetter. Varma och irriterade gar vi darifran. Hanna fick heta "Mr Sindgren". Och sa hette den mycket inkompetenta och trotta kvinnan Valerija. Men stavade mitt namn fel. Men vi fick iaf 50%studentrabatt.

Italienare har svart for det dar med att Sverige och Schweiz inte ar samma land. Ett annat exempel ar fran den Grekiska Teatern Siracusa.

Vid kop av intradesbiljetter kunde man fa viss rabatt om man var EU medborgare..
-"Where are you from?"
-"Sweden"
-"Sorry, only European"
-"But it is European"
-"Oh, OK."
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet