Stöd Ukraina

Hannaconaccas blogg

Lördag 28 April 2007

GO EAST

Go eastern Europe on a budget. Var ju vad vi skulle gora och tillika namnet pa var guidebok. Det tog dock tva veckor, halva luffen, innan vi fick oppna den (och var nara att branna upp den eller raka tappa den i Donau. mer om det kommer senare i Bratislava-avsnittet.)
Men nu sa. Forsta stopp Kroatien. Ciao ciao pizza, pasta, panini och la bella Italia.
Kommunistparker, Trabanter och sma hucklebekladda, tandlosa "babuschkor" - just bring 'em on!

Kroatien
Forsta stoppet var Split. Nattfarja fran Ancona. Tillsammans med massa italienare och kanadensiska pensionarer. Vi sov pa golvet och efter att ha sovit pa nattaget natten innan sov vi forvanansvart bra. inte lika kul att annu ett nattag vantade, men vad gor man inte for att halla budgeten. tre euro for en natt ar bra, aven om man far sova i en tagstol eller tva. (och det ar sant som resulterar i att man somnar platt fall pa klipporna i Split eller pa taget till Budapest klockan 10 pa morgonen.)
Split var iaf jattefint. Otroligt mysig stad, med en gammal stadskarna inrymd i ett palats fran 300-talet (fore eller efter Kristus, vet inte sa noga. tyckte att glassen var intressantare an historien), varma vindar fran adriatiska havet och sol, varme och laga priser. Nar vi laddade ett gediget chokladforrad var det riktigt billigt, men tyvarr fortsatte det inte vara riktigt lika billigt eftersom vi larde oss vaxelkursen efter det. Men anda. :)
Vi hade en hel dag i Split och sa passande aven ett utdrag om hur man kunde tillbringa 24 h i Split. Vi hade gjort dom sakerna efter typ tre. Men men, vi roade oss anda. Mycket fika, mat (mest Valles barndomsminnen da och efter ett tag vande jag mig vid. "ah Hanna tiiiitta. sana at jag aaaalltid nar jag var liten. - har smaka', varpa hon tryckte pa mig diverse saker) lite sovande i solen och sa.

Efter en fin dag i Split och med lofte om att atervanda akte vi vidare till Zagreb med nattag. Riktigt fina tag och Zagreb var verkligen en positiv overraskning. Mysiga torg, marknader med ovan namnda babuschor, gamla fina sma hus och fina gamla delar. lite medeltid over det hela.
traffade aven Adela - min galna gamla klasskompis fran Salerno, som sedan laste svenska i Stollet ett halvar. (for er som inte haft turen att kanna till denna gudsforgatna hala uppe i de varmlandska skogarna sa ar det ungefar lika stort som en glanta och pa orten finns ett Konsum, en atervinningsstation och en pizzeria som ar oppen pa lordagar. narmsta civilisation ar metropolen Torsby 45 min bort.)

Det blev en dag i Zagreb, och nasta dag for vi vidare mot Valles alskade Budapest. Mer om det kommer. Och apropa Valle och Budapest maste jag ju fa tipsa om den har adressen. (nu nar Valle inte ser att jag skriver det).
http://www.svenskmediakonsult.se/PDF_tidning.html och ga in pa sidan 26.

Och sen vil ljag aven tillagga att aven jag bidrar till artikeln, som fotograf.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet