Stöd Ukraina

Hannaconaccas blogg

Söndag 29 April 2007

europeisk sjukforsakring kan va bra att ha

Efter att ha langtat efter Bled under hela planeringsstadiet och resan hittills kom vi antligen dit med en liten buss imorse. de sedvanliga kakorna hade vi glomt hemma tillsammans med osten och kartan... men lika glada for det gick vi, eller ja, vi och vi, Hanna traskade pa som vanligt och Halta Lotta kom skrikandes en bit efter. Det var en lagpunkt pa Valerijas resa (och da har hon anda haft 42 loppbett som nu borjar forsvinna efter ett tidigare besok hos de stockholmska doktorerna (aterkommer med bild) pa apoteket i Ljubljana. (Nytt tema for resan ar "sjukvardssightseeing"), da varje steg hon tog sande en pil av smarta genom hela hogerbenet. Men Hanna (BG) traskade pa.

Efter att ha kommit fram till vackra Bled, som var precis lika fint som vi trott, tog vi oss en snabb titt pa sjon och tog sedan beslutet att besoka det lokala sjukhuset. Sagt och gjort. 20 min senare och 2 euro fattigare, men ett paket smartstillande rikare, (tummen upp for slovensk sjukvard) borjade en tapper Valerija ater vandringen ner mot sjon. (Dar vi matade tva andfamiljer med 12 ungar var. SAAAAAAAAAAAA gudomligt bedarande sota sma dunbollar.)

Veckans skrackogonblick: Nar vart nattag skulle ga at tva olika hall, alltsa dela pa sig, och det ena skulle ga till Munchen och det andra till Ljubljana. 15 min innan vi ska va framme i Ljubljana vaknar vi, tittar ut genom fonstret och ser att skyltarna ar pa tyska... (men vi var ratt, "bara" tre timmar forsenade....)
Valerijas hojdpunkt under hela tagluffen: Nar hon far kopa smartstillande pa recept for hela 82 cent.
Tagluffens ackligaste: det ar ganska jamt mellan toaletterna pa nattagen och den sota potatis"pastan" med keso och chokladsas som Hanna fick i Bratislava. Efter att inte ha atit pa
10 timmar.
Dagens ord: prst - skinka pa slovenska. Ligger Slovenien bredvid Italien sa ni?
Veckans tips: Lita inte pa Lets go Eastern Europe, speciellt inte delen om Bratislava.

Fortsattning foljer nar Valerija har kommit pa i vilket land hon for tillfallet befinner sig. Det var val Slovakien?
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet