Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Lördag 8 Oktober 2011 - Sihanoukville

Beachhoping i Sihanoukville

Så äntligen hade vi kommit till Sihanoukville och havet! För $12 hyrde vi allihopa en tuk-tuk för dagen med målet att se vad de olika stränderna har att erbjuda.

Först ut var Otres Beach, en underbar i princip öde, strand med vit sand och turkost vatten. Vi hängde i början på stranden och barnen lekte och badade i det lugna vattnet. Ahh det är så här livet skall vara.....

Efter lunch åkte vi till den längsta och mest turistiga beachen; Ochheutal. Här ser man inte vart den ena restaurang börjar och den andra slutar, de ligger så tätt och alla ser likadana ut. Många från Phnom Penh åker till Sihanoukville under helgen och runt om oss satt Khmerer och åt på sina stora medhavda lunchlådor. De betalar för att få utnyttja bord, stolar och skugga inte för att köpa något. De kändes nästan lite olustigt att sitta i bikini när alla runt omkring är fullt påklädda och Erik var trött och kinkig vilket inte blev bättre av att folk stannade precis bredvid och bara stirrade på allt vi gjorde med Erik. Många gånger kom de även med uppmaningar, på khmer, på hur de tyckte vi skulle göra..... Stranden var även skitig då ingen här använder papperskorg och fylld med försäljare så vi åkte strax vidare.

Victory Beach ligger lite nordväst om centrum och är ett gammalt backpacker hang out. Strandrestaurangerna var lite mysigare här, vi såg inga försäljare men på stranden låg uppsköljt skräp och i vattnet var det plastpåsar:-( Årets regnsässong har varit den värsta på över 10år vilket säkert påverkar en hel del.

Sist ut blev Independence Beach, en ny öppnad strandremsa inte lika fin som Otres och med lite mer vågor men ändå härlig. Här hamnade vi två eftermiddagar och njöt av god mat på The Small Beach Bar, busade i de fantastiska solnedgångarna & slappade i de karaktäristiska runda, sköna stolarna som de flesta har här.

For lite bilder & fler inlagg ga till http://www.benkeson.se
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet