Stöd Ukraina

Maremas blogg

Onsdag 10 November 2010 - Cusco

Bakom kulisserna på Getaway

Helgen som var har varit väldigt spännande och rolig här i Cusco och Pumamarca! Anledningen som ni kunnat link url=http://www.resdagboken.se/Web/Apps/Diary/EntryPresentation.aspx?id=234&epsla...läsa om tidigare/link är att vi har haft besök av det Australiensiska reseprogrammet Getaway. Senast dom var här var för ungefär 4 år sen och om jag förstod det hela rätt så resulterade sändningen av programmen då i mer än 250 intresseanmälningar och volontäransökningar till link url=http://www.peruschallenge.comPeru's Challenge/link, förhoppningsvis kommer sändningen den här gången resultera i minst samma antal ansökningar.

Veckan som gått har mestadels bestått av att finputsa saker och ting på skolan så att den ser ut så bra som möjligt inför kameran, väggmålningar har putsats upp, bänkar, fotbollsmål m.m. har målats på nytt, staket har fixats m.m. Skolan ser verkligen helt fantastisk ut just nu, otroligt vad lite färg kan göra!

Då "volontär managern" var upptagen med att välkomna dom nya volontärerna så fick jag uppdraget att försöka se till saker och ting flöt på så bra som möjligt på plats, att klasserna startade när dom skulle, att skolbarnen var på dom platserna som teamet ville att dom skulle vara på m.m. Riktigt kul uppdrag då det innebar att jag fick följa inspelningarna på nära håll hela helgen. Jag fick dessutom "namnet" jefe av dom andra volontärerna under helgen, spanska för chef, vilket kändes helt ok att bli kallad :-) Dock tyckte australiensarna det var kul av en helt annan anledning. Jefe är tydligen väldigt likt ordet "heifer" som på engelska betyder kviga! Mindre roligt när dom berättade det :D

Lördagens inspelningar gjordes uppe vid skolan i Pumamarca medan söndagens gjordes vid en pool nere i Cusco. Av dom knappt 30 barn som var med vid poolen så hade 3 simmat tidigare, för dom andra var det första gången så det var verkligen en grundkurs i simning som gällde, riktigt kul att vara med om, även om poolen var svinkall!

Jag hade blivit förvarnad om att dom var intresserade av att intervjua mig också med tanke på anledningen till att jag är här och jobbar som volontär, dvs (för er som inte vet) att min arbetsgivare link url=http://www.edb.comEDB/link ger två anställda om året chansen att åka hit och arbeta som volontärer, men tyvärr så blev inte det av vilket var lite synd. Hade varit kul att få sprida informationen om hur andra företag också kan jobba när det gäller välgörenhet.

Ser verkligen fram emot när avsnitten väl sänds i Australien och då även finns tillgängliga på nätet vilket antagligen kommer dröja några månader. Ska bli kul att se hur två dagars arbete krymps nere till några minuter på tv och hur dom får fram dom otroliga förändringar som har skett i Pumamarca sen dom var här senast.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet