Stöd Ukraina

Anna__s blogg

Lördag 21 Juni 2008 - Island

Att göra på Island

På väg från flygplatsen till Reykjavik möts jag av ett molnlandskap. Berg, stelnad lava, grå-grön-brun sand och en mycket utmärkande doft av svavel. Island är ett annorlunda land trots närheten till Sverige och Norge. Och det är klart värt att besöka, särskilt om du gillar vacker natur!

MISSA INTE:

En tur till Västmannaöarna. Detta är otvivelaktigt den utflykt som jag tyckte bäst om på Island. Bussar går från BSI-centralen två gånger om dagen till färjan. Kostar ett par hundra för färjan över, och resan tar ca 3 timmar. Du kommer mötas av fantastisk natur, många lunnefåglar och väldigt få turister. Övernatta på något av gästhusen eller hotellen på ön, och passa på att bestiga något av de högsta bergen för att få se utsikten över det enda samhället på ön!

Rid ut med islandshästar. Gott om arrangörer, och du kan välja mellan att rida ett par timmar till flerdagsturer. Glöm inte regnkläderna! Även om det är strålande sol och molnfri himmel när du rider iväg, kan det kan ösa ner både regn och hagel en halvtimme.

Blå Lagunen. Det må vara en turistfälla, men det spelar ingen roll! Det är lätt att kombinera detta med ankomst eller avresa, det går många bussar. Ett bad här är en varm och härlig avslutning på en Islandssemester.

Boka en vandringsutflykt till Reykjadalur, där du kan bada i varma källor, och tar du dig upp i bergen bjuds du på en enastående utsikt.

Ta en liten sightseeingtur i Reykjavik om du ändå bor där. Härifrån är också lätt att ta bussen till andra delar av Island - både arrangerade turistresor och vanliga långfärdsbussar.

"The Golden Circle" - en av de största turistattraktionerna på Island. Men det skulle kännas mycket märkligt att åka hem utan att ha sett geysir, Thingvallir, Gullfoss och de andra stora vattenfallen. Med andra ord är det värt varenda sekund! Är ni flera, så hyr en bil istället. Både billigare och roligare. Stanna till vid Thingvallavatn också med alla små stenpyramider i miniformat.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet