Stöd Ukraina

Anna__s blogg

Måndag 3 November 2008 - Gozo

Gozo - lugn och ro, dykning och värme

DETTA BÖR MAN INTE MISSA:

Dykning! Detta är nästan ett måste på Gozo. Det finns gott om dykskolor, och vill man inte dyka är det härligt att snorkla i detta klara, rena vatten. Scuba Kings i Marsalforn är ett bra ställe som drivs av en engelsman. Missa inte att dyka vid Comino Caves!

Azure Window och Inland See. Azure Window är fascinerande, snorkla utanför Blue hole som ligger under "fönstret" och bort längs högra kklippkanten. Underbart ljus när man kommer några meter ut, och fantastiskt bra sikt!

Azure Window:
En eller ett par dagar på huvudön Malta. Åk till Mdina och gå omkring i alla smala gränder. Mycket turister, men de flesta går bara längs huvudgatan.

Huvudgatan i Mdina:
Mdina:
Åk till Ta´Kola Windmill istället för Ggiantija Tempel på ön. Inte en enda turist när jag var där, och betydligt intressantare att gå omkring i.

Åk in till huvudstaden på ön, Victoria, och gå omkring i gränderna bakom St Georges katedral.

Centrala Victoria:
Missa inte heller citadellet 10 min från centrum, där stora kaktusar pryder de sandfärgade väggarna.

Xlendi - en vacker liten bukt som är ganska lugn. Är värt ett besök.

Bredvid Mdina ligger staden Rabat med St Pauls katedrals ”källare”, där kristendomen på Malta startade. Guidade turer gratis, men man förväntas skänka en slant till kyrkan. Dessutom ligger St Pauls plundrade katakomber inte långt härifrån. Med telefonliknande hörlurar, som fungerar som guide, går man omkring i de mörka gångarna.

Det finns många små orter som är roliga att besöka just för att det är så icke-exploaterat och så genuint maltesiskt. Zebbugg är ett exempel:

DETTA KAN DU HOPPA ÖVER:

Blå Lagunen på grannön Comino. Hög partymusik, solstolar och solande människor som ligger som packade sillar... Dessutom en egen glassbåt. Det finns fint vatten på annat håll.

Blå Lagunen:
Ggantija tempel på ön. Det sägs vara så fantastiskt, men även för den historieintresserade är detta inte mer än lite stenar och några turistkiosker.

Ggantija Tempel:

Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Evazen
Evazen säger om Anna__s bild "Blå Lagunen":
i Juni är det ganska mysigt där...
18 juni 2011 18:11
Rolf_52
Rolf_52 säger om Anna__s bild "Smala gränder i Mdina":
nästan som en slot canyon...gränd canyon?
22 september 2010 00:12
Samoht
Samoht säger om Anna__s bild "Dykning vid Comino Caves":
Härligt! Det är bara ta med en tub wasabi ner och sen simma med öppen mun... sushi live! /Thomas
6 september 2009 22:57