Yala nationalpark

25 dec. 2015 16:47
Visningar: 1161
Vi är ett par som ska åka till Sri Lanka för första gången nu i januari. Vi ska bo i Bentota den mesta tiden men vill gärna se andra platser också. Har funderingar på Yala nationalpark och har förstått att det tar tid att resa, ska man boka boende i närheten av nationalparken eller kan man åka över dagen från Bentota? Vi har också några nätter i slutet av resan som vi inte bokat hotell, är det nån som har tips på var man kan bo och göra i närheten av Colombo?
Av Fampa
5 jan. 2016 00:08
Detta är tips jag precis skrev i en annan tråd:

Sri Lanka är fantastiskt! Jag var inte riktigt där för att slappa dock, mest för att upptäcka - och det finns så mycket att upptäcka!

Detta får du inte missa:
Adams Peak (magiskt)
Safari i Yala National Park
Tåg mellan Ella och Nuwara Eliya (även traska upp på Ella Rock om du gillar vandringar och utsikter)
Människorna som är så välkomnande och öppna
Även Sigiriya var coolt!

Elefanterhemmen (eller vad man nu ska kalla det för) hade jag avrått dig till. Jag läste på massor när jag var i Sri Lanka samt pratade med folk som hade varit på elefanthem och det var tydligen mer av en turistattraktion än en rehabilitering för elefanterna. De hade upplevt det som lite obehagligt och tyckte inte att elefanterna verkade ha det så bra där. Ville inte stötta det så jag åkte aldrig dit! Däremot finns det massor av glada, fria elefanter i Yala!

Det finns en del turtle hatchery's där du kan donera pengar och hjälpa till med sköldpaddsungar som släpps ut i havet när de är stora nog. Ibland får man även vara med och göra det! De är så söta!

Du har massvis att se fram emot!

Jag började i Colombo och reste sedan söderut längst kusten med flera stopp. Vid södra delen drog jag till Tissamaharama där jag bodde medan jag besökte Yala National Park och sedan fortsatte jag genom innerlandet (även där med flera stopp i bland annat Ella), upp förbi Kandy. Sedan upp till Alankuda innan jag reste söderut igen mot flygplatsen med stopp för att bada och dyka lite det sista jag gjorde.

En lång och bra rutt som tog ungefär 1,5 månad!

Tips till dig, Vestlund, är att ta er utanför Bentota mycket om ni vill se det riktiga Sri Lanka. Bentota är enkelt och bekvämt med mycket turister, men saknar den riktiga Sri Lanka-charmen om du frågar mig. Gör en massa turer och sov borta ett par nätter eller flera om ni har möjlighet. Ska ni ner till Yala ska ni definitivt övernatta någonstans då det är som allra bäst att vara där riktigt tidigt på morgonen, i soluppgången. Så åk dit en dag innan. Jag övernattade i Tissamaharama. Yala är underbart och det får ni inte missa!

Ha en fantastisk resa!

Mvh
Fanny
Av Fampa
5 jan. 2016 00:16
Förlåt, jag blandade ihop Bentota med Negombo! Bentota är, som jag minns det, mysigare än Negombo, helt klart.
Av Airam68
5 jan. 2016 02:05
Ja, åk till Yala, det var över förväntan! Eftersom man gör safari på morgon eller eftermiddag, är det svårt att hinna med som en dagsutflykt, blir bara stressigt samt att resor tar tid här (är i detta underbara land nu). Vi övernattade i Tissa och bokade safari via vårt boende. Klockan fem (!) på morgonen blev vi hämtade av en jeep vid vårt boende, och sen gjorde vi en sjutimmarstur (5 1/2 timme i själva reservatet). Trodde det skulle bli för länge så mångar timmar i en jeep, men absolut inte. Yala är väldigt vackert och vi såg vattenbuffel, vildsvin, mongo, apor, hjortar, elefant, krokodil och mängder med vackra fåglar. Tissa var också mysigt att vara i en dag, en trevlig sri lankesisk stad. Rekommenderas!
5 jan. 2016 19:32
Tack för alla tips, blir att omboka hotellet nu :). Kan man resa med tåg längs kusten? Ser ut på kartan som det är tågstationer längs hela kusten. Hur reste du, Fampa runt?
Av Biker44
5 jan. 2016 21:14
Hej!

Ni har en trevlig resa fram för er!
Sri Lanka är ett fantastiskt och lättrest land.
Jag besökte inte Yala men gjorde en massa andra intressanta upplevelser under min rundresa på ön.
Besök gärna min hemsida.
Kanske får ni lite inspiration...

http://stalvik.se/resor-x-y/sri-lanka-resa/
Av Fampa
5 jan. 2016 22:28
Jag reste till största del med bussar (svettigt, trångt, långsamt men CHARMIGT), men även tåg på de bitar som det var möjligt. Tuktuk är så klart billigt också. Vet att många hyrde egen chaufför när de skulle iväg på turer i några nätter vilket är ett enklare och bekvämare sätt.
6 jan. 2016 21:56
Följde din länk (Biker44) vilka resor du gjort! Mina två veckor känns ju väldigt korta nu men med alla bra tips kommer dom vara välfyllda :)
11 jan. 2016 15:54
Ja åk till Yala! Vi bodde där i tält över en natt (2 dagars safari) och det var coolaste upplevelsen på hela Sri Lanka resan. Det företag vi bokade safarin med ordnade även transport från Mirissa och dit t/r åt oss. :)

http://www.29grader.se/2013/03/safari.html
12 jan. 2016 21:49
Christinee,

Det ser ju helt underbart ut på dina bilder! Precis en sådan tur vill jag med göra, med övernattning i tält! Får jag fråga hur mycket detta kostade ungefär? Ser tokmysigt och häftigt ut!
Av Micie
21 feb. 2016 09:43
Christinee

Var inne på hemsidan du länkade till ifrån bloggen & hittade inga priser för paketet med en övernattning. Vad kostade det?

Superfina bilder :)