Att lägga upp Sri lanka resan på bästa sätt

6 dec. 2015 16:45
Visningar: 361
Vill åka till Sri lanka i februari, har aldrig varit där och har lite svårt att välja vart man ska åka.

Vill uppleva strandlivet och läst att merissa eller hikkaduwa är bra ställen att åka till.

Är samtidigt intresserad av att besöka Yala safarit och Pinnewala elefantparken.

Frågan är om det är möjligt, tar det lång tid att ta sig till alla ställen? Vi kommer att vara borta i 14 dagar men vill samtidigt inte att resan ska vara att "bara resa", vill se och uppleva saker men samtidigt få ta det lugnt och relaxa!

Behöver tips om vad som är smartast och hur vi ska lägga upp vår resa!!
6 dec. 2015 21:17
Till Yala kan du åka på en dagsutflykt från Mirissa, även om det är bättre att övernatta i närheten av nationalparken natten innan och starta safarin tidigt.

Pinnewala blir ju trixigare. Det är en ganska lång bilresa ner till Mirissa. Du behöver alltså lägga några dagar på detta.
Av Gevalia
7 dec. 2015 08:54
Vi förbokade en taxi från flygplatsen till Pinnawala Endast 2-3 timmars bilresa.
Minibuss från Pinnawala via Adams Peak (övernattning /toppbestigning), Nästa dag:
Besök bl.a på tempel i Kandy och vidare till Tangalle , ca 8 timmar. en hel resdag således.
Ett besök på Yala funkar bra från Tangalle, men också från Mirissa som ligger längre ifrån, ca 3 timmars bilresa.
Strandlivet i Tangalle är paradisstrand där du knappt möter människor, men om du har tur havssköldpaddor. Mirissa med tre olika vikar med varierande våghöjd, mer befolkat, men också mysigt.
22 dec. 2015 07:33
På 2 veckor hinner ni göra mycket! Jag brukar föreslå att börja åka andra hållet, dvs om ni vill besöka Pinnawela är det bra att ha bas i Kandy. En endagstur går att göra från Colombo men det blir mycket transport. Jag brukar föreslå att börja i Colombo- Kandy- Tåg till Nuwara Eliya eller till Ella, för att sedan åka ner till Yala och avsluta på sydkusten. Då får ni ca 7-9 dagar på stranden till sist :)

Jag bor i Colombo och kan verkligen rekommendera att åka hit. Jag bor utanför city på en strand i Mount Lavinia, Paradiset skulle jag säga. Storstad kombinerat med ,nattliv, aktiviteter och sol och bad :) Kan inte önska mer. Så säg till om ni kommer hit. Vi håller just nu på att undersöka djuphavsfiske, snorkling och vrakdykning som tydligen ska vara bra här i området :)

Lyck till och God Jul!
Mvh/ Sofia