Tangalle, Mirissa och Unawatuna, 2 veckor i Sri Lanka

Av Swi011
20 nov. 2012 20:35
Visningar: 9243
Hej!

Bokat 2 veckor i Sri Lanka, anländer 30.12...

Vårt preliminära schema ser ut som följande:

4 nätter i Mirissa

2 Nätter i Tangalle

4 Nätter i Unawatuna

1 Natt i Eliya Nuwara

1 Natt i Colombo

jag undrar nu om någon besökt dessa ställen och kan ge lite råd. Vi är främst ute att slappa och njuta av beachen samt god mat. Lite aktiviteter skadar ju så klart dock inte... Yala National Park och Valsafari har vi ivf. tänkt dra på.

Bör man stanna längre/kortare på någon av dessa ställen?
Är det något annat ställe längs med kusten från Colombo söderut man bör besöka?

Tacksam för alla tips :)
Av Petteri
20 nov. 2012 23:06
Ella var rätt meningslöst, hikkaduwa turistigt, tåget charmigt. Skulle byta hikka mot donduwa som ligger några kilometer söderut. Hyr moppe och åk runt!
1 feb. 2013 18:13
Hej! Ska göra en liknande resa snart. Är särskilt intresserad av Mirissa! Kan du ge mig några tips? Hur tog ni er dit? Var var det minst turister?

Tack på förhand!
Av Swi011
2 feb. 2013 09:18
Hej!

Hikkaduwa besökte vi aldrig, tror det påminner rätt mycket om Unawatuna. Unawatuna var helt klart det ställe med flest turister på, på gott och ont. Det negativa var att det hela tiden kom försäljare som försökte kränga diverse krims krams och frukter åt en. Det finns ett flertal diving centres längs med beachen och deras båtar anlöper stranden frekvent. Gäller att se upp med dessa eftersom dom kör rätt vilt och dessutom är det en ständig bensin lukt i luften om dagarna. Låter kanske lite värre än vad det egentligen är, du kan ju så klart undvika båtarna genom att slå dig ner vid början av stränderna dit båtarna inte anländer och där är det betydligt tystare. Om kvällarna är det rätt mycket håll igång längs med beachen, så vill man festa antar jag att det är Unawatuna eller Hikkaduwa du ska besöka.

Vi bodde på ett ställe jag verkligen kan rekommendera, bra mat, utmärkt utsikt och super fräscha rum. Personalen var dessutom bland de trevligaste vi träffade. Stället heter Sun N Sea och ligger ute på en udde avskilt från restaurangerna.

Mirissa var däremot helt underbart, lugn och fin strand. Inga försäljare som stör och passligt med turister. Helt klart finare strand och mer orört än t.ex. Unawatuna. Prisnivån är dessutom lägre!
Vi bodde där hos en Tuk Tuk driver och hans familj som hade byggt några rum på sin bakgård, helt okej och billigt, 4000 Sri Lankan Rupees för ett rum och frukost för två. Runt 200m från beachen. Stället heter PeaCock Wings, ligger längs med Matara Main Road. Ligger nära ett större "Guest House" som heter The Spice House Mirissa, detta var fullbokat då vi besökte Mirissa så ägaren som är britt fixade boendet åt oss.

Vi besökte även Tangalle, bodde där på en större resort som var riktigt nice! Paradise Beach Resort hette det, främst Europeer och Amerikaner här vilket gjorde att mat och dryck var rätt dyrt jmfrt. med andra ställen vi besökte. Bra standard på Bungalows, nice ny pool och fin strand. Vill man chilla och uppleva lite högre standard kan jag rekommendera detta ställe.

Håller med Petteri så här i efterhand, Nuwara Eliya var rätt onödigt att besöka, fin bergig natur på väg dit men själva stan är rätt trist och det finns inte mycket att se. Dessutom tar det rätt länge att köra dit. Besökte några teplantage, nån botanisk trädgård och gick runt lite. Trafiken härifrån till Colombo är helt sjuk, var beredd på det. Såg ett flertal krockar på vägen och vi var själv också rätt nära att krocka med en buss.

Hoppas detta var till ngn hjälp, trevlig resa! :)
Av Petteri
2 feb. 2013 09:46
Svar till filipflip
Om ni tar tåg eller buss från flygplatsen mot colombo och på huvudstationen colombo fort eller vad den heter! Vi missade att hoppa av på tillbaka vägen... byter till ett södergående tåg, så rekommenderar jag donduwa som ligger söder om hikkaduwa om ni vill ha lungt och lite nybörjar surfing. Sea shine inn ligger södra delen av detl lilla donduwa. Ca 100 kr dubbelrum med frukost på stranden. Hyr moppe 50 om dagen för att kunna åka runt. Här kan ni träna grunder i sandbotten, med surfing ett par tre dagar. .. Mirissa har vågor ca 1-2 meter och korall. Ca 200 meter. Ta tåget och fortsätt med buss.
Tangalle gick inte surfa, beachbreak som var knepigt att bada i. Rejäla vågor. Ett tips om ni vill bo billigt i djungeln, hyr ett hus. Kräver moppe\ bil.
Vi var bara i negombo, kass turister och själadödande
Mirissa bra, men bara turister fina vågor
Donduwa trevligt lungt 18 guesthouse fint, lite trafik
Ella. Typiskt lonely planet fjolleri, kom o ät vi finns i lonely planet guiden, undvik skiten.
Tåget från ella var dock skitfin resa, tog 800 foton.
Tangalle, bo inte på stranden då vågorna exploderar. Fint.
Moppefärder in i djungeln var nog behållningen, man hamnar till slut på galle road.
Juicebarerna kan ni inte missa.