Visum

19 juli 2013 22:48
Visningar: 706
Hej!

Jag ska nästa år ge mig iväg till Filippinerna med min flickvän och planerar att stanna cirka en månad. Jag är medveten om att man kan köpa ett förlängt visa på flygplatsen men jag känner mig säkrare om allting är fixat redan innan vi kommer dit.
Jag har läst en del nu på den filippinska ambassadens hemsida och är medveten om vad som ska skickas med.
Det jag däremot har svårare att förstå är hur jag ska betala? Kostnaden är 237 norska kronor + 250 norska för att få tillbaka passet rekommenderat. Bör jag betala allt detta via bank eller kan jag skicka med allting kontant?
Skulle någon vilja hjälpa mig att stegvis gå igenom vad jag bör göra? Jag vill inte riskera att göra fel.

tack på förhand
/martin
20 juli 2013 12:55
Hej Martin;
Hur du skall hantera det här hemma via ambassaden i Oslo vet jag inte. Men om du tittar runt på forumet tror jag att du kommer hitta dina svar. frågan har kommit upp ett antal gånger.

Själva struntade vi i detta "krångel" och löste vårt förlängda visum på plats i Filippinerna. Inget krångel, snabbt och smidigt, bara några timmar och inte dyrare. Själva fixade vi våra förlängda visum i Taglibaran på Bohol. Vi ordnade det via receptionen på Oasis på Alona där vi bodde. Deras chaufför tog med sig våra pass och några timmar senare anlände de tillbaka med visumstämpel.

Ha en trevlig resa!
20 juli 2013 22:12
Okej, men är det helt 100 att ens ansökan om förlängt visum kommer gå igenom om man beställer det på plats?
23 juli 2013 03:55
Har på Panglao som ovanstående skriver lämnar man in passet + 3100 PHP (450 sek) till en travel agent (Boholtravels)
Dom fixar allt, själv kan man ta en burgare på Mc Donalds sen hämta upp det nån timme senare..

Micke/ Alona Studios hotel
23 juli 2013 08:03
Hej igen Martin;
Visumansökan är mycket av en "expiditionsministär". Du kan vara 100 prrocentigt säker på att din visumansökan kommer att beviljas, om du inte är belastad med ett trac rekord som kan ifrågasättas.
23 juli 2013 09:20
Okej ja men det låter ju bra:). Men finns detta även tillgängligt att enkelt lösa redan på flygplatsen?
23 juli 2013 10:54
Själv är jag osäker på den möjligheten. Vet dock att den finns. Någon annan som vet?
24 juli 2013 03:48
Hej micke bulan funkar detta även på Boracay med att anlita en agent för att få till förlängt visum, vi skall vara längre än 21 dagar så vi även hinner besöka din ö:-) och om man inte har visum handlingar när du landar och en ut biljett senare än 21dagar i landet är det ingen som reageirar på detta vid inpassagen i landet?

// Fia
25 sep. 2013 18:16
Tholakers
På Boracay är det onödigt att be någon annan att fixa visum åt dig. Department of toursim där man fixar visum ligger vid mainroad. Max 5 min gångavstånd från D´mall, mitt på ön, station 2.

Enligt min erfarenhet är det inga problem att få komma in i landet utan visum. Personalen på flygplatser kommer säga åt dig att du måste uppsöka ett DoT office för att skaffa visum. Problemet kan nog komma när man ska lämna landet utan giltigt visum om vistelsen överstigit gränsen.