Söka visum till Filippinerna

Av Pysen67
29 sep. 2014 17:34
Visningar: 1992
Kan man ansöka om visum på plats i Filippinerna om man tänker stanna i 35 dagar eller måste man göra det innan man åker? Nån som vet vad det kostar att ansöka på plats i så fall?
Har läst att man kan ansöka om det på Norska ambassaden. Nån som vet exakt hur man gör? Svårt att få fram exakt hur man gör på deras hemsida.
Får man då åka till andra länder och tillbaka om man har ett turist visum?
30 sep. 2014 10:59
Hej Pysen;

Du behöver inte förlänga ditt visum innan avresa. Är enkelt och smidigt att göra på plats. Det har vi gjort under de två gånger vi varit i Filippinerna och tänker göra det samma när vi nu reser för tredje året i rad. Du kan göra det direkt på flygplatsen. Det har vi gjort vid båda tillfällena och vid ankomst till flygplatsen i Cebu. Kommer inte ihåg kostnaden just nu men räkna med ca 2000 PP eller ca 300 kr.

Trevlig resa!
6 jan. 2015 20:39
Citerat från Guntebunte:
"Du kan göra det direkt på flygplatsen"

Hej Guntebunte!
Vi åker till Manilla om ca 3 veckor och ska stanna i Filipperna ca 5 veckor. Vi har inte skaffat visum än så antar att vi får göra det på plats. Om jag förstått det rätt måste man annars göra det minst en månad i förväg eftersom det ska skickas till Oslo.

Vart på flygplatsen gör man det? Vet du om man kan göra det ute på öarna också? Typ Boracay?

Tacksam för svar!

/Marcus
7 jan. 2015 10:48
Hej Marcus;
Vi är också på väg till Filippinerna, Förut har vi fixat visum flygplatsen i Cebu. Det har varit lätt och smidigt. Denna gång landar vi i Manila innan vi därifrån fortsätter vår resa, först till Negros. Jag har brottats med samma fråga som du ställer. Jag gick in på Lonely Planet och deras Thorn Tree Forum för några dagar sedan och ställde ungefär samma fråga som du. Kika in på den tråden så kommer även du att få ta del av de tips jag fick. Rubriken på min fråga är "Extended Visa" under country forum Philippines.
De regionala Immigration Offices som finns i Filippinerna hittar du på sidan: www.immigration.gov.ph/
Lycka till!
Bästa Filippinohälsningar
Gunnar