Viktigt att boka hotell innan man aker?

Av Tobywan
15 juni 2006 02:47
Visningar: 590
Aker till Mumbai 20 september och drar sedan vidare norr mot Dehli, Jodhpur och Agra for att sedan ta mig ner soder igen till Goa, Kochi och Varkala. Nagon som vet om det ar viktigt att jag bokar hotell i forvag via internet eller ar det ofta lediga rum?
Av Mariat
15 juni 2006 10:36
Hej!
Jag har varit i Mumbai 2 gånger det senaste året och jag skulle rekomendera dig att boka hotell innan. Inte för att det är svårt att få ett rum, men att åka från flygplatsen i Mumbai är inte helt lätt. Där finns en hotell och taxi disk men de lurar skiten ur en. Säger att det rum du redan bokat är fullt mm mm. Vi anlände mitt i natten och ville bara snabbt till ett hotell för att sova. De körde oss till ett jättefint hotell men det kostade typ 400 kr....

Kommer du däremot på dagen så är det nog inga problem att åka till ett boendedistrikt och gå runt och leta. men oftast är man ju trött efter en resa och kommer du direkt hemifrån kan det hela bli ganska jobbigt då man kanske inte riktigt vet vad man ska vänta sig prismässigt, och inte riktigt har lärt känna landet.. .blir man nånsin lurad så är det då!

Mumbais hotellpriser är mycket högre än övriga Indien, så stadsdelen Colaba är ditt bästa försök om du vill ha ett billigt rum, här kan du få eget badrum och AC för en dryg hundralapp, enklare rum för 50 och uppåt. I övriga stadsdelar är priserna avsevärt högre.

Ska du sedan åka vidare med tåg så boka en biljett så fort du kan.. de har en tendens att ta slut. Köp en tågtidtabell och planera din resa själv inklusive eventuella byten för det är inte alltid så lätt att få dem att förstå.
Vår första tågresa i Indien så skulle vi till ett ställe jag inte ens minns namnet på... men det var tydligen en stad med badmöjligheter för när vi fick biljetterna i handen så stod där något helt annat än vad vi bett om och försäljaren sa "but you can swim there to" =)

Hoppas du får en härlig resa!
/Maria
Av Jen
16 juni 2006 11:51
Hej! Jag tror det beror lite på vilken standard på hotell du vill ha. Billiga hotell finns det oftast lediga rum på, så själv hade jag nog inte bokat. är det däremot första gången du åker till Indien tycker jag definitivt att du ska boka hotell i förväg.

Jag håller med om att man bör boka tågbiljetter i förväg! Ibland måste man till och med boka dagen innan, ofta finns en speciell kö för utlänningar.

Lycka till!
jenny