Fem resor för att uppleva Indien

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Apollo
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Indien är ett stort land och om du verkligen vill uppleva landet får du nog resa hit flera gånger. Här tipsar vi om några resor som låter dig lära känna detta fantastiska landet.
Publicerad 30 juni 2014

Det kan vara svårt att planera en resa till ett land som är så stort och skillnaden mellan olika delar av landet är stor. Här är fem resor som ger dig en smak av Indien.

Charter till Goa

I många år har det varit möjligt att resa till Indien med charterflyg, och då kommer du till den södra delen av landet, närmre bestämt Goa. Ett område med en härlig mix av vackra stränder, starka färger, myllrande folkliv, starka kryddor och en avslappnad atmosfär. Här kan du verkligen bara njuta av dagen i solen och lära känna Indien på ett enkelt sätt. Indien light kan du nästan kalla det, en perfekt destination för ett första besök i landet. Goa kan delas in i nord och syd, den södra delen är den minst turistiga. Oavsett var du väljer att bo, eller om du kombierar båda delarna, kan du räkna med en billig semster. Här får du mycket för pengarna oavsett om det gäller mat, övernattning eller shopping.
Hitta charter till Goa

Rundresor i norra Indien

Gyllene triangeln är ett område som inkluderar Agra, Jaipur och Delhi, och en resa till den här delen av Indien inkluderar som regel alltid ett stopp i alla dessa tre städer. Det viktigaste med en resa till Indien är för många att se Taj Mahal. Monumentet ligger i staden Agra, som bortsett från Taj Mahal och fortet Agra inte har så mycket annat att fresta med. Jaipur, som också är känt som den rosa staden, på grund av sina rosafärgade byggnader är ett populärt stopp och också en bra utgångspunkt för besök i de två ökenstäderna Jaisalmer och Jodhpur. Ett besök i nationalparken Ranthambhore är också en självklarhet när man är här, och har du tur kan du få syn på den folkskygga tigern.

Indiska hälsoresor

Ayurveda är en livsfilosofi som är väl etablerat i Indien och är så mycket mer än bara oljemassage, som kanske är det första vi tänker på. Vill du verkligen lära dig mer om detta och skämma bort både kropp och själ i Indien, är närmre bestämt området Kerala det perfekta resmålet. Det finns otroligt många ayurvedaresorter, men kvaliteten kan vara väldigt varierande och därför är det bra att få hjälp av en skandinavisk researrangör som känner till hotellen och har valt ut de som håller den standard man kan förvänta sig. En vistelse på en ayurvedaresort bör vara under minst tio dagar, men gärna längre. Här får du dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner och specialanpassad mat, även yoga, andningsövningar och meditation.

Rundresor i södra Indien

En rundresa i de sydliga delarna av Indien betyder som regel en rundresa i delstaten Kerala. Här får du uppleva ett fantastiskt och färgrikt Indien. Ett besök i kolonistaden Cochin som har tydliga spår efter att ha varit under både portugisiskt, nederländskt, arabiskt och brittiskt styre. En tur upp i bergen får du inte heller missa. Där får du på nära håll se de kryddor som du är van att se i torkat tillstånd hemma i köksskåpet, och du tar dig runt på elefantryggen. Och ingen resa i Kerala är fulländad utan en tur genom de så kallade Backwaters, ett kanalsystem längst Keralas kust. Du bor några nätter på en risbåt och ser hur det indiska vardagslivet bara glider förbi. En rundresa här avslutas gärna med en veckas sol och bad i semesterorten Kovalam.

I vår sökmotor hittar du alla resor till Indien:

Charterresor till Indien
Flygbiljetter till Indien
Hotell i Indien


Flygbiljetter till Indien