Stöd Ukraina

Jen

Kön / Ålder
Kvinna, 43 år
Bor i
Karlskrona
Restyp
Naturälskare
Sysselsättning
Pluggar
Civilstatus
Förhållande
Besökta länder
41
Profilsida skapad
2006-04-23
Senast online
12 år sedan

Jag heter Jenny Hertzman, är 30 år och bor i Karlskrona i Blekinge. Jag har läst miljövetenskap med inriktning mot marinbiologi och jag tog min examen i Miljövetenskap med marinbiologisk inriktning år 2006. Jag skrev mitt ex-jobb vid Campus Helsingborg och det handlar om processen vid inrättandet av marina skyddsområden i Sverige.

Jag är uppvuxen i Karlshamn och jag har under en kortare period bott i Göteborg där jag studerade u-landskunskap. Jag har även läst spanska i Salamanca, Spanien och studerat ett år som utbytesstudent i Venezuela (som är världens vackraste land!).

Under ett par säsonger har jag varit i nordnorge och arbeta som valsafariguide. Det var ett arbete som passade mig utmärkt: man träffar mycket folk från olika kulturer, får prata olika språk och samtidigt vara ute och se dessa underbara kaskelottvalar, späckhuggare, grindvalar, vikvalar och delfiner om man har tur!

Jag har under ett par månader jobbat som reseledare för TEMAresor (ett reseföretag som erbjuder natur- och kulturresor). Mitt första uppdrag hos dem var som ledare för naturresor i Venezuela, vilket kändes helt rätt! Jag var borta under november till mars förra vintern.

Jag arbetar idag som marinbiolog på Länsstyrelsen i Blekinge. Jag har varit ute mycket i fält och snorklat och undersökt makroalger i grunda områden längs den blekingska kusten.

Annat? Tja, jag älskar att resa och vara ute i naturen. Eftersom min pojkvän är intresserad av fiske (milt uttryckt) kan det bli endel av den varan oxå. Sitta och dricka öl på uteserveringarna runt möllan eller ha picnic i någon park känns inte fel. En mkt kär ägodel är min digitala systemkamera med ett bra teleobjektiv och jag älskar att fotografera.

kram
Jenny

Jens besökta platser
Bilder  (Se alla 24 bilder)
Rave
Rave säger om Jens bild "Tretåig mås":
Nydelig bilde! Elsker måser! Trevlig, at du har tatt bildet på Andøya - min barndomsøy!
9 augusti 2010 10:51 - Anmäl
Marre67
Marre67 säger om Jens bild "Anakondakram":
Oj oj vilken stor orm, ja dn eär inte att leka med. Du har fina bilder på naturen.
18 maj 2010 15:27 - Anmäl
Ingridhell
Ingridhell säger om Jens bild "Boris":
En riktig goding!
12 februari 2008 21:25 - Anmäl
Kakan
Kakan säger om Jens bild "Sengångare":
Vilka fina bilder du tagit!
7 februari 2008 08:45 - Anmäl
Jen
Jen säger i Lous diskussion "Venezuela?":
Hej! Venezuela kan vara superdyrt eller superbilligt. Margarita är som alla turistställen ganska dyrt, men fastlandet kan man komma undan billigt. Transporter är sjukt billiga, mat likaså. Kläder sådär, öl mkt billigt. Merida, mocchima, los roques, los llanos och orinocodeltat är små guldkorn! /Jen
6 februari 2008 19:08 - Anmäl
Diskussioner
Jen har svarat i 13 diskussioner om Venezuela, Indien, Tanzania och 5 andra länder.