Vart ska vi sen???

9 jan. 2010 16:06
Visningar: 412
ska till thailand i feb.är fyra vuxna o två barn 14 o 9 år.har bokat tre nätter på koh lipe.ville stannat några till men det verkar vara fullbokat.tips på vart vi ska åka sen.stannar tre veckor.Tack .
9 jan. 2010 16:13
alla andra öar man åker förbi.är det ingen ide att stanna på någon av dom ??
Av Camnor1
9 jan. 2010 16:41
Hej!
Både Koh Mook och Koh Ngai är trevliga små öar på vägen "upp" mot Lanta och Krabi och är väl värda några dagar. Lugnt och vackert...
Ha en fin resa.
Av Walle
9 jan. 2010 18:20
Vi är en liten familj på 2 vuxna och ett barn på 8 år.
Vi har också tänkt att börja vår resa på Koh Lipe fast 7 nätter. Efter det tar vi en båt upp till Koh Bulon Leh och bor på Pansand Resort i 4 nätter.
Sedan fortsätter resan uppåt mot Koh Muuk och Charlie Resort i 4 nätter och sedan avslutar vi 4 nätter i Ao Nang där vi har varit 2 ggr förut men tycker det är så fint med småöarna runt omkring där.
Dessa ställen har vi fastnat för... har fått rekommendationer av bekanta sen har jag även läst mycket i olika forum så detta känns jättebra.
Tur att vi har bokat boendet på Koh Lipe och Bundhaya Resort i förväg eftersom du nämner att det mesta är fullbokat. Har du kollat med Daya Resort? ett enkelt ställe men ligger fint till.
Om ni tänker ta er uppåt och bo på nån mindre ö så är det nog bäst att boka i förväg för det verkar mycket bokat vid denna tidpunkt.

Hoppas detta kan va till nån hjälp.

Mvh Walle
Av Mmmmmia
31 jan. 2010 17:36
hur lätt är det att ta sig emellan dessa öarna och ungefär hur lång tid tar båtarna? vi har tänkt att börja på koh lipe och vandra uppåt men har lite svårt att bestämma vilka öar vi ska stanna på, tacksam för tips!
Av Fiddi
31 jan. 2010 17:53
Vi ska oxå resa till Thailand i februari.
Vi har bokat in oss på Koh Lipe, Koh Mook och Koh Lanta.

Lycka till!
Av Vinga
3 feb. 2010 09:19
Hej!
Vi är nyss hemkomna från Thailand. Vi stannade på Koh Ngai och Koh Muuk. Och så Railey. (fast det hade vi kunnat varit utan... för det var massor med folk där. Kanske roligare dock för era så pass stora barn med lite liv och rörelse?) Vi var även i Ao nang och på Phi Phi. Vi gillade allt egentligligen fast på olika sätt. Det var bra med omväxling för vår del!
Av Begesk
3 feb. 2010 09:47 (redigerad)
Här på Reseguiden finns det hur mycket svar och information i denna frågan:

"Klipp enligt följande" ( PS: Texten har fått Några Bugg, stora bokstäver, försök till översättning, etc)

Karta:
http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Koh Bulone:
Det Som Inte fanns med är exempelvis Koh Bulone. Där finns Många resorter och för Att nämna Några så är Pansand Resort och Bulone resort Två Boplatser jätte bra. Pansand tycker jag var bäst och har god kontakt med stranden och har en lugn miljö. Du tar dig ditt från Pak Bara med motorbåt. Taxi från Hat Yai. Kostar ca 1800-2000 B. Tid ca 1,5 tim. Speedboten kostar 400 B och tar ca 45 minuter. Avgår Enligt tidtabell ca 13.00. Reservation, allt kan förändras. Hårt väder kan förekomma! ... tar Längre tid. Väl på plats kan åka man sedan till "alla" öarna.

Koh Mook:
Koh Mook med resorten Sawaddee, där "hyddorna" ligger i skugga, vid män stranden. Har Ett bra matställe.
Charlie Beach Resort, kan du välja AC eller fläkt. De enklaste hyddorna ligger med bra kontakt med havet. Resorten är stor och har en opersonlig prägel. Har en pool, dar folk som tror Att de Köpt resorten, härjar. Typ: "Jag och mina barn har semester". Min erfarenhet och andras är att här står Pappan och dricker öl" och barnen ligger i poolen och vill "hela tiden" ha sin pappas uppmärksamhet. Många gillar den Miljön, andra föredrar att njuta av naturen och Fågelsången och ormar och myggbett ... och.
Koh Mook Sivalat Beach Resort, är Ett mycket bra ställe. Resorten ligger längst ut på en udde så du har strand på Båda sidor om ditt boende. Har Också pool. Stillsam och sober miljö ..... men kostar lite mer.

Koh Krada:
Koh Kradan, som ligger mitt i mot Koh Mook, är som Koh Ngai. (Se nedan). Kalum Village är en bra utväg, finländare män Där mer och Många är nybyggda.

Koh Ngai (Hai)
Koh Ngai med resorten CoCo Cottage, är en mycket bra boplats och har trevlig personal. Omtänksam!
På denna ö, som bara är en turist ö, (inget fiske, gummiodling, etc) har Flera bungalows utefter stranden. Du kan Flytta på dig söder ut ifrån CoCo och kolla läget. Stranden är Bättre vid ebb Längre söderut. Strövområde på stranden och över på till den sk "utsiktspunkten. Vacker regnskog och Få ormar, men de finns. Tyvärr en del glas på stranden. Plockade upp en handfull med skärvor på Varje promenad. ... ... Men det är tyvärr Int unikt med glas på stranden.

Gruppöarna Koh Phi Phi Don, Koh Phi Phi Larna och Koh Bambu.
Phi Phi har gjort sitt. Nedsliten och har för mig ett otjänligt vatten i vikarna Loh Dalum och Ton Sai Bay. Stinkande bäck Rinner Genom bebyggelsen. Invånarna är "turist luttrade." Många matställen är turistfällor och är utskänkningsställen. Alla Kommer inte Att Hålla med, men vi har Olika mål med vad vi vill med vår semester.
Koh Phi Phi Le är Mycket vacker ö med Höga bevuxna bergsformationer. Det är som Att åka in i en "Vulkan" - formation. Ön har många vikar, som alla är fyllda med båtar och stränderna Medger bara "ståplatser". Men Beroende på Vilka referenser som man har, det är Många som vill ha sin semester så. Personlig smaksak!
Koh Bamboo är Ännu inte förstörd. Mindre resorter finns män dåligt med matställen och i övrigt en paradiso, dar man sig kan gifta. : =) Den ligger norr om Phi Phi.

Detta är bara en handfull förslag. Om du kollar igenom Andra trådar så kommer du att finna Många Andra förslag. De bästa öarna får bli en hemlighet. Att marknadsföra Dessa är att "långsamt" förstöra Miljön med Att utsätta för den mark hårda pressen från folk som vill ha bara. Som tur är gäller det integ Inte ER. Kan nämna en ö som är OK. Koh Tao och södra delen av Phuket. ..... Men det finns Många fler.

Det finns en ö på västkusten som heter Koh Chang, som ligger vid Burmas gräns, och Skall Inte förväxlas med på Ostkusten. Den är inte så fin. : = (Men naturlig ....) med mörk sand Mörk växtlighet och. En del gillar den ändå. Hippis?. Enkla bungalows vid stranden

Koh Lanta, den s.k "Svensk On". Cirka 2,6 mil lång.

Södra delen, på den västra sidan, har ön fina vikar och vips är du ifrån en rak lång strand SK och den "Svensk On". Där ligger resorterna inbäddade i regnskogen och på sluttningen mot havet. Bra Ständer. Själv bodde jag på Lanta Marin Parkview Resort, men jag vill inte Rekommendera Stället. Jag fick en känsla av Att Stället "gick dåligt" och drevs av fel personal. Annars var läget och bungalowen helt ok. Baren uppbyggd på vrak ved. Men Det fanns Andra resorter i närområdet som skulle kunna passa den mest Krasne. Vissa resorter hade personalen "vita handskar" och hade en otrolig fin service. På södra delen av ön finns en nationalpark. Ön har Givetvis Många apor. Från ön kan man Också ta longtail-båt till Andra öar för snorkling eller dyk. Koh Rok och Koh Ha är bara Något exempel.

Man marknadsför Ett Vattenfall, som efter regnperioden (december-.mars?) Inte har Något vatten. Däremot är det kul att besöka sjözigenarna på Ostkusten. Gamla Stan (översätter: Gamla stan) är en turistfälla, men kan upplevas. Dyrt och Ofta en dålig kvalité på maten. Man fuskar med innehållet och fyller på med ex är. Var på er vakt! Ingen är!

Längst ner i söder, på ostsidan, ligger en utväg som kan Fylla Ett nytt "ark". Man tar upp betalning når gästerna parkerar. Går man in för Att vara intresserad, men sedan Int Accepterar, så åker man ut. Fotografering är inte tillåten. Ett JATTE Trist ställe. Akta ER. Personalen Verkade rädd för Damen i svart. "Svarta Damen": =)

Transport: 1
Utgår ifrån Hat Yai eller Trang. Du kan Komma med buss, tåg eller flyg Oftast.

Förutsättning: Pak Bara. Ligger längst söder ut i området Satun.
Lämplig start för Att nå öarna Koh Lipe, Koh Bulone, etc.
Har man väl natt Dessa öar så kan transportera man lätt sig vidare med motorbåt. Resorterna kan Lämna uppgifter och utföra bokningar av resan.

Man kan Också ta sig vidare med longtailboats, men är långsammare och Knappast billigare, men kolla!

Öar som Koh Tao, som är nationapark Är det Lämpligt Att ta longtailboats från Koh Bulon

Transporter 2
Utgår ifrån Krabi, staden Phuket eller Koh Lanta. Du kan Komma med buss, tåg eller flyg.

Förutsättning: Lämplig start för Att Också nå öarna Koh Lipe, Koh Bulone, Koh Mook, etc. (Se bifogad länk)

http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm
Har man väl natt Dessa öar så kan transportera man lätt sig vidare med motorbåt. Resorterna kan Lämna uppgifter och utföra bokningar av resan.

Exempel: Du tar dig till Pak Bara:
Du tar dig till Bulone från Pak Bara Med motorbåt SK motorbåt. (Länk båtar)

Speedboten kostar 400 B och tar ca 45 minuter. Avgår Enligt tidtabell ca 13.00. Extra turer kan förekomma.

Då ön saknar pir så Hämtar en longtail båt dig för 50 B vid speedboaten, som ligger vid boj ca 200 m från stranden, Utanför Pansands Resort,

Du tar dig till Pak Bara med minibuss eller exempelvis,
Taxi från Hat Yai. Kostar ca 1800-2000 B. Tid ca 1,5 tim.
UD rekommenderar att resa försiktig i området. (En gammal uppmaning, Som Inte är reviderad)

Reservation, allt kan förändras. Hårt väder kan förekomma! ... och Då tar det Längre tid. Väl på plats på ön så kan man åka sedan till Andra öar. Se nedanståendekarta. Biljetter och bokning via resorternas mottagning.

Länk till ökarta:

http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Kolla sökfunktionen så kommer du hitta
Av Sus73
3 feb. 2010 10:22
Var exakt ligger Koh Bulone? Har svårt att hitta det på någon karta.
Av Begesk
3 feb. 2010 10:32
Svar till SU73

Hittar du piren Ban Pak Bara så ligger Koh Bulon några sjömil nordväst. Är inte med på bifogade karta, men har du en annan thailändsk karta så ligger den norr om nationalparken Koh Tao:s nordspets.
Av My53
3 feb. 2010 21:11
Vi var på Koh Lipe över nyår o kunde inte få tag på boende den 1 jan. så vi åkte över till Koh Adang mitt emot där det finns bungalows och tältplats.Vi fick tag på en bungalow men eftersom vi var 5 personer fick vi hyra ett stort tält också.Det var faktiskt helt ok att sova i tält ett par nätter.sedan fick vi en bungalow till.Jag tyckte mycket om koh Adang.Jättefin snorkling, lungt o skönt o bara en restaurang. Men bara 15 min. från Kih lipe med longtailbåt. Ett par vandringsstigar fanns också. Skulle gärna tänka mig att åka dit igen(om man inte är ute efter hålligång).