Vart ska jag åka för surf+capoeira+allmänt chill stämning?

6 aug. 2014 13:31
Visningar: 225
Hej!

Jag har tänkt åka till Brasilien nu i höst, 2-3 månader för att öva min portugisiska, surfa och träna capoeira!

Jag undrar om det är några här som kan rekommendera bra ställen att åka till?

Det jag är intresserad av är alltså ställen där det finns surf nära (behöver inte vara stora vågor, bara ok surf som funkar), capoeira, gärna dans och bra community möjligheter.

Alla tips om boende, surf, capoeira, dans, människor och upplevelser vore oerhört uppskattade!

Min "dröm" skulle vara att bo inneboende hos en brasiliansk familj som surfar och tränar capoeira som jag kan öva portugisiska med, kanske mot att jag lär ut engelska (utöver att betala hyra såklart). Tips på hur jag finner detta?
Inte helt omöjligt kanske:)

Obrigada,
Isadora
Av Mcenroe
6 aug. 2014 13:39
Bra idé!
Både Rio och Salvador skulle vara bra för dig. Känner ingen enskild familj att tipsa dig om. Och min erfarenhet säger att det inte finns så många som både surfar och tränar capoeira. Ofta olika slags människor - tror JAG. Vill däremot tipsa dig om Mestre Peixinho som är en välkänd capoeirista och en väldigt trevlig person. Har träffat honom flera gånger i Sverige och även tagit ett gäng svenska familjer till honom och hans träningslokal i Babilônia nära Leme/Copacabana i Rio. Kan inte hitta hans mailadress nu, men hans Facebook sida finns här: http://pt-br.facebook.com/pages/Mestre-Peixinho/147483461990395
Kan jag bistå med något mer få du gärna höra av dig
Hälsar
J.