Fortaleza och Jericoacoara

Av Babilla
31 okt. 2012 11:21
Visningar: 1071
Hej!

Jag och en kompis planerar att besöka norra Brasilien i december. Vi flyger norrut från Rio den 16:e december och stannar sedan i 11 nätter. Vi planerar att flyga till Fortaleza, ha tre nätter där på ett bättre hotell och sedan resa vidare. Dels till Jericoacoara och sedan ner mot Natal och Pipa för att surfa.

Fortaleza: Hur bör vi ta oss från flygplatsen in till staden? Troligtvis landar vi sent, runt 22-tiden. Kostnader?
Vart bör vi bo? Vi vill ha sol och bad, se lite av staden om det finns något att se och restauranger och barer i närheten. Tips om hotell är såklart också välkommet, vi tänker oss prisklass 5-600:- per rum inkl frukost 2 personer.

Jericoacoara: Vart skall vi bo? Hur många dagar vill man spendera här?

Har ni övriga tips på vad vi bör se i regionen så tas dem tacksamt emot!

/Camilla
Av Theelf
31 okt. 2012 13:31
Hej Babilla,

Bra val av resmål! Du och din kompis åker till en del av Brasilien som alldeles för få nordbor besöker. Då tänker jag på Fortaleza och Jericoacoara. Natal och Pipa är däremot välbesökt - MEN trevligt! Fortaleza är egentligen som Natal - men större. Mycket trevlig sommarstad. Det var alldeles för länge sedan jag var i Fortaleza och Jeri nu - därför har jag inga detaljerade tips. Men från flygplats till stan tar ni taxi - det är billigt.

Beroende på vad vi menar med regionen vill jag gärna tipsa om Olinda som ligger strax norr om Recife. Ett bra ställe att tillbringa karnevalen på. En annan rekommendation är den bortglömda pärlan São Luiz. Delstaten Maranhãos huvudstad med fina stränder och en nyrenoverad stadskärna med trevliga restauranger och barer. Vill man göra den dekandenta medelklassen från Recife sällskap drar man till Porto de Galinhas och festar loss.

Hälsar,

TheE.
Av Babilla
31 okt. 2012 15:00
Tack för alla tips!
Ser fram emot det, men gissar som du säger att det inte är så vanligt att åka till Fortaleza och därikring för är svårt att hitta tips på svenska sidor! Får övergå till googling mer lite mer internationell touch :)

Hur långt är det mellan Natal och Recife? Jag ser ju på kartan men tänker mest i smidighet/ antal timmar i buss...

Hälsningar,
Camilla
Av Theelf
31 okt. 2012 15:36
Det är 25 mil mellan Natal och Recife. Det tar c:a 4,5 timmar. Och bussarna har generellt bra standard.
Angående boende i Fortaleza och Jericoacoara - även om det inte är många svenskar som tar sig dit så är det ju inte direkt folktomt. Det finns mycket att välja bland.

/TE
Av Babilla
31 okt. 2012 15:43
Hehe, nej jag tror inte att det är folktomt! Menade att det inte fanns så mycket "tips" på exempelvis det här forumet! Blir säkert bra! :)

Tack!

/ Camilla
Av Biille
5 nov. 2012 17:08
Hej...
ni har rolig resa att se fram emot jag va i fortaleza samma period två år sen, det som e så synd att ni kommer att missa nyår som firas på praia de iracema dä ca 400 000 människor som e klädda helt i vitt dansar hela natten på stranden.

om ni vill surfa så kan ni åka överdagen till comboco kostar ca 150-200skr med taxi, där är det grymt bra surfing o strand. annars kan ni dra några dagar till canua quebrada som e det bästa i den delstaten!

boende i fortaleza så ska ni hålle er på praia de iracema ell praia de fotoro....ligger istan o nära alla och bara 20m till stranden

Själv ska jag åka igen till fortaleza på mars-april men jag ska även till natal o recife.

biille
Av Babilla
26 nov. 2012 18:20
Hej,

Vi är kvar i Brasilien över nyår, så det blir firande i Rio. Hoppas att det blir nice också :)

Surfa vill jag testa, finns det kurser där också tro eller mest om man kan själv?

Vi flyger söderut från Natal så har du tips därifrån är de också välkomna :)

Tack för tipsen!