Boende i Rio och Salvador

Av Mimman
6 aug. 2009 20:34
Visningar: 2244
Hej!
Jag och min sambo skall åka till Rio och Salvador nu i januari 2010 (TJOHOO) är det någon som har tips på bra boenden och stopp/utflykter i och mellan dessa städer så är vi jättetacksamma för dessa!
Vi kommer vara tre dagar i Salvador under karnevalen där, om det är någon som vet hur det funkar med boenden just under karnevalen så förklara gärna för mig....det verkar vara vädligt mycket "paket-bokningar" 6-dagar plus karnevalspass etc....någon som har lyckats komma runt det?

//Maja
8 sep. 2009 03:02
Hej Maja.
Det finns massor av fina stränder och platser att se efter kusten söder om Salvador. Morro de Sao Paulo är en ö (två timmar båtresa från Salvador) som ni inte bör missa och om ni har tid att fortsätta söderut så är Barra Grande fint och lite längre ned efter kusten ligger Itacare som är ett litet surfmecka.
Längst söderut i delstaten Bahia där Salvador är huvudstad ligger också Porto Seguro som i sig är ganska turistigt, men 4 km söder om Porto Seguro hittar ni de mycket pitoreska byarna Arrial d'Ajuda och Trancoso. Mellan Salvador och Porto Seguro är det dock ganska långt så ni behöver gott om tid om ni inte flyger mellan städerna.

Om ni är ute efter lyxiga resorter så finns det också några bra resorter norr om Salvador i Praia do Forte som ligger 60 km norr om staden. Bäst anses Iberostars två resorter vara.

De flesta hotell och pousador (i princip alla) i karnevalsstäderna och i de populära kuststäderna i Brasilien säljer endast paket om flera nätter (vanligen 5 nätter mellan 12-17 februari) över karnevalen. Eftersom brasilianarna har ledigt lördag till tisdag/onsdag samt massor av utländska turister besöker landet dessa dagar så höjer de också priserna ordentligt.

Det finns också massor att se runt Rio de Janeiro, tex solsäkra Buzios som ligger ca 16 mil noröst om Rio efter kusten. Söder om Rio hittar ni Ilha Grande och Party som är värda att besöka. Sedan finns det många vackra stränder på rad om ni fortsätter in i delstaten Sao Paulo.

Om ni skall besöka flera platser så lönar det sig oftast att köpa ett flygpass (det minsta ligger på 4 sträckor och kostar 532USD plus ca 300 SEK i skatter och avgfiter). Priset på flygpasset beror dock på vilket flygbolag ni använder för att resa till Brasilien.

Om ni vill ha hjälp med bokning eller tips/inspiration så titta på SambaTravels hemsidor på www.sambatravel.com.
11 sep. 2009 08:24
Hej Maja,

Jag vill slå ett slag för den lilla ön Boipeba nära Salvador. De flesta väljer Morro de Sao Paulo men det finns ett lugnare och charmigare alternativ och det är just Boipeba. Bodde några nätter på Pousada Santa Clara (http://www.santaclaraboipeba.com/). Det blev höjdpunkten på min Brasilienresa. Lugnet, den suveräna restaurangen, rummet, de öde stränderna och långa långa strandpromenaderna - rubbet! Stället drivs av två amerikanska killar. Den ena är kock och gör den bästa frukost jag nånsin ätit, den andra sköter gästkontakt och koordinerar allt. Så vänliga! Don´miss! Titta gärna i mitt album från Brasilien för mer info! Lycka till och trevlig resa!
11 sep. 2009 19:46
Hej Maja,

Jag och min man var i Rio i maj månad i år och vi fick kontakt med ett bolag som heter Rio Your Way och dom hjälpte oss på plats i Rio.
Både med bostad som lägenhet och turer. Fungerade mycket bra med dom, deras hemsida är http://www,rioyourway.se

Trevlig resa, det är så vackert i Rio.

Mvh
Jenny
Av Theelf
13 sep. 2009 08:55
Sannolikt mkt svårt att få hotellen att byta upp ett paket och sälja enstaka nätter till er. Om du inte väljer ett mycket enkelt ställe

Tips på bra boende i Rio:

1. Arpoador Inn: Min oomstridda favorit. Bland de få hotell i Rio som INTE har en gata mellan sig och stranden (Ipanema). Fantastiskt bra personal
2. Vermont: Ligger 2 kvarter upp från stranden (Ipanema) på Visconde de Pirajá. Trevlig personal o prisvärt
3. Ipanema Inn: Ligger i kvarteret, Rua Maria Quitéria) närmast stranden (Ipanema) alldeles bakom lyxhotellet Ceasar Palace. Bra personal här också

Langar helt oombedd in 3 bra ställen att äta på också:

1. Via Sete på Rua Garcia dÁvila i Ipanema: Mycket bra mat och mycket trevlig stämning. Går ej att boka bord så var beredd på att vänta lite
2. Porcão Ipanema: ett av flera churrascarias med rodizio i samma kedja (churascaria=stekhus, rodizio=man blir serverad kött vid bordet som skärs ner på tallriken direkt från grillspettet). Ligger på Rua Barão de Torre. Fantastisk mat, fantastisk stämning, bra pris
3. Barril 1800: alldeles i "Arpoadoränden" av Vieira Souto. Gå hit en lördag och ät feijoada. Mycket stammisar - bra stämning

Och några bra utflyktmål också .......

1. Pedra Bonita: Rio handlar mycket om kullar och berg. Pedra Bonita är "avskjutningsramp" för deltavingsflygning". Landar gör man nere på São Conrado stranden. Även om du inte tänker flyga går det bra att ta sig upp här för att avnjuta en fantastisk utsikt som inte finns i alla turistbroschyrer och för att se folk kasta sig rakt ut i ingenting

2. Området kring Largo do Machado i Flamengo är trevligt. Här finns många barer och kaféer och man får en känsla av hur det lite äldre Rio ser ut. Är man intresserad av historia som jag finns två intressanta ställen att besöka: Palácio do Catete som var bostad för president Getúlio Vargas (Rio var huvudstad innan man invigde Brasília 1960). Det ligger på Rua do Catete och är egentligen ett museum om Getúlio Vargas - en mycket viktig person i Brasiliens historia. Palácio de Laranjeiras (ligger på Rua das Laranjeiras) kan sägas vara det ställe där militärkuppen 1964 startade. President Goulart hade under en längre tid retat upp militären till vansinne. När tanksen svängde upp utanför palatset hade Goulart dock redan flytt till Uruguay. Laranjeiras är för övrigt en trevlig stadsdel med många gamla fina hus.

3. Barra Shopping ligger i Barra da Tijuca, det nya Rio. Ta en taxi (finns buss också men den tar mycket lång tid på sig och är inte helt säker då den passerar flera favelas) och be chauffören ta Avenida Niemayer som går förbi Hotel Sheraton och längs havet till São Conrado. Det tar 20-30 minuter att ta sig hit. Barra Shopping är Rio största mall - en viktig del i den shoppinggalna brasilianska medelklassens liv. Min fru tycker om skoaffären Andarella ....

Avslutningsvis: Om du ska åka till till Rio är den bästa siten att besöka: WWW.IPANEMA.COM - här finns allt om Rio. Jag har inget komersiellt intresse av att rekommendera denna site - den är helt enkelt mycket bra.

Hälsningar / The Elf
Av Khallle
30 sep. 2009 21:11
Jeg kan anbefale:
Hotel Catharina Paraguaçu
Rua João Gomes, 128. Rio Vermelho. Salvador. Bahia. Brasil Cep. 41.950-640.
Tel./fax: 55 71 3334-0089.
Tel. direto: 55 71 3025 7056
E-mail: (Logga in för att se e-postadress)
Site: www.hotelcatharinaparaguacu.com.br

Dette er et "mysig" hotell i Salvador.
Vi bor der da vi er på karneval. 1 helgen i februar hvert år har de en egen festival rett ved hotellet. Kan ringe til Rosana på hotellet. Hun snakker engelsk.
Av Mimman
22 nov. 2009 09:43
Tack så jättemycket för alla tips!! Dom är guld värda :)