Boende i Rio!

7 okt. 2011 23:57
Visningar: 996
Hej!

Någon som har något bra tips på boende i Rio? Gärna ett hostels nära stranden vid ipanema eller copacabana.
Mvh Patric
Av Theelf
8 okt. 2011 15:55
Hej igen Patric,

När jag började besöka Rio i slutet av 80-talet (så gammal är jag!) så bodde alla backpackers i stadsdelarna Glória och Catete. En riktig backpackerklassiker är Hotel Turístico som ligger på en liten gata som heter Ladeira da Glória. Det händer fortfarande att jag åker dit bara för att känna vibbarna från förr. Detta område (Largo do Machado, Catete, Glória) är ett bra alternativ till Zona Sul (Copacabana, Ipanema, Leblon). Det är en lite äldre del av Rio som var chict på 50- och 60-talen. Här finns inte lika mycket turister men ändå många trevliga restauranger och kaféer.

Jag avråder alla som åker till Rio för första gången att bo i Copacabana. Varför? Det är trångt, slitet, fullt av turister och därmed även fullt av alla de personer som vill tjäna pengar på turisterna. Dessutom är stranden inget vidare - främst för att den är svårbadad p.g.a. starka strömmar. Välj istället Ipanema som är lugnare, coolare, har avsevärt mindre turister - mycket mer Rio helt enkelt. Bäst av Rios stränder är Arpoador där surfarna håller till. Det är även det bästa stället att bada på. Tycker jag. Och OM du nu ändå vill hänga runt i Copacabana så är det lätt att ta sig dit från Ipanema.

Som du redan har förstått har jag inte en susning om vilka hostels man kan bo på. De hotell som jag själv brukar bo på (som förmodligen är dyrare än hostel men inte är några dyra ställen) är:

- Hotel Ipanema Inn - ett kvarter från stranden
- Hotel Arpoador Inn - enda hotellet i Rio som inte har en gata mellan sig och stranden
- Hotel Vermont, ligger på Ipanemas huvudgata, Visconde de Pirajá, tre kvarter (5 min) från stranden.

Om du vill ha allsköns tips om Rio, så skriv Rio i sökrutan - då hittar du sannolikt det mesta av det jag tidigare har hasplat ur mig till andra medlemmar som ställt frågor.

Over & out,

TheElf
Av Elena39
6 nov. 2011 22:14
Det finns ett hostel mitt i smeten som heter Copa Hostel i Copacabana, och även ett annat hostel i Ipanema som heter Terasse Hostel, googla på dessa två hostel så får du fram adress, och telnr, dom pratar oftast engelska och kanske är bästa att du ringer och bokar för att garantera plats, eller om det går att boka online så kan du göra det med, har du fler frågor så hör av dej till mej.
Av Tj
7 nov. 2011 15:18
Apa hotel i Copacabana...helt ok hotel,hyffsat billigt.
Ipanema ligger bara ett stenkast iväg..