Vart på Rhodos??

Av Riisa
9 mars 2011 07:33
Visningar: 11629
Ska åka till Rhodos första veckan i maj 2011. Jag reser med min mor och min då nästan 1 åriga dotter. Vart ska man bo på ön?? Inget behov av barnvänlig strand direkt då hon e alldeles för liten. Lite tavernor runt om och närhet till Rhodos stad, alt i Rhodos stad. Hur är stranden just i Rhodos stad... för min egen del :0) Behöver inget "håll i gång" Lugnt och skönt ska vi ha. Snälla hjälp mig Ixia, Kalithea, Faliraki???
9 mars 2011 14:59
Hej!

Absolut Kallithea tycker jag. (4 km till Rhodos stad) Falliraki är värsta hålligång-stället :) fin strand dock som man kan besöka dagtid. Sunwing Resort Kallithea är ett alldeles underbart hotell, speciellt bra för barn i alla åldrar, nu är ju din flicka väldigt liten o njuter inte lika mkt av aktiviteter, men här finns en ypperlig barnpool med solskydd över. Vattengympa, barer, restauranger o underhållning finns för de vuxna o barn under 12 äter gratis :)

Rhodos stad är nog mitt andra tips, alldeles underbar o vacker med stort utbud av både kultur o shopping, stranden är eg två stränder (vid toppen av ön) med sten (små runda) o perfekt för sol o bad!

I Rhodos stad kan man vandra i timmar, spec innanför borgen! Ett annat tips: åk gärna över dagen till LIndos o deras Akropolis, mycket vackert.

Lycka till o ha en skön semester!
Av Asok
9 mars 2011 20:40
Det finns 2 stränder i Rhodos stad och den ena är väl sandstrand har jag för mig (västra stranden) Elli beach är stenstrand om jag minns rätt. Väldigt fina bad på bägge stränderna, västra stranden brukar dock vara lite mer blåsig men det kan vara skönt om det är väldigt varmt.
Av Riisa
15 mars 2011 15:01
Tusen tack, bokade just i Kalithea med Ving och sunwing resortet :0) Är ju van med en viss standard när vi reser. Blir bra o kolla upp också med tanke på att jag har stora barn också 8 o 10 år, med dessa får stanna hemma med pappan o gå i skolan. Är säkert som Fritidsresors Blue Village, som vi alltid bor på när vi reser på sommarn o bara vill mysa :0)
Hur är det utanför själva hotellområdet? Finns det några tavernor om man nu inte vill äta på hotellet? Eller blir det att åka in tii Rhodos? Har övrigt aldrig varit på Rhodos utan bara på Kos o Kreta. Vad får man INTE missa ¨på denna ö?
Av Irsa
23 mars 2011 22:49
Hej.
Titta gärna på min film som jag gjorde efter jag var på Rhodos i somras. Bilder från Kallithea Therme-Afandou och Rhodos stad.

http://www.youtube.com/watch?v=JIIeBCwGv_E

Åker ner i juni igen, det blir fjärde året i rad som jag åker till Rh. stad.
Nu ska ni ju inte ligga uppe i stan, men vill bara göra en liten rättelse: Västra stranden kallas Windy beach och den är den steniga stranden. Den östra stranden kallas Elli beach och där är det mer sand än sten.

Tips:
Åk in till Rhodos stad och gå runt i gamla stan, där finns hur mycket som helst att se.
Titta även på bilder och reseberättelser som "ingridhell" har lagt in här på sidan. Hon är en Rhodos-fanast och har många fina bilder därifrån

Ha en bra resa / Irene