Vart i Thailand ska man åka?

Av Juppe81
5 maj 2017 15:07
Visningar: 573
Hej. Vi är ett gäng på 5 personer som ska åka till Hong-Kong och Thailand i feb nästa år i 3 veckor.
Det är jag, min fru och 3 killkompisar till oss. Inga barn och vi är mellan 29 och 37 år. Första stället blir Hong-Kong. Där ska vi möta upp en kompis som jobbar mycket i H-K så den biten vet vi vad vi ska hitta på.

Däremot Thailand är vi lite osäkra på vart i landet vi ska resa. Vi vill ha en balans mellan party och bad/göra dagsutflykter och kultur.

Phi Phi island och Phuket verkar bara va fylla, fulla 18 åringar, inkastare som pratar svenska, svenska på turistmenyn, turistbutiker. Ungefär som Playa Del InglesGran Canaria. Stämmer detta?

En tjejkompis till oss som kommer från Thailand tyckte vi skulle flyga ner till Kuala Lumpor, vidare till Langkiwi och ta speedboat till Kho Lipe. Och flyga hem därifrån.

Så frågan är:

Langkiwi tillhör ju Malaysia som är muslimskt. Hur är det med alkohol, griskött
på restauranger mm? Finns det krogar/uteställen som har öppet så vi kan sitta och dricka drinkar på kvällen efter badet?
Vill ju även ha lite öl "hemma" och kunna sitta där och varva ner efter en dagens aktiviteter.

Ko Lipe. Kompisen hörde att det var mer en "par-ö" så han fick känslan av att det va mer romantiska restauranger där än partyställen som är öppet på nätterna.
På dagarna hade han hört att det var en fin ö med bad, ta sig runt på ön och massa andra aktiviteter man kan hitta på för att få dagarna att gå. Men han va lite rädd att det skulle bli tråkigt på kvällarna för 3 singelkillar.

Vad rek. ni att åka? Vi vill kunna äta gott, dricka drinkar eller öl, sitta och kika på folk sent på kvällen ihop med aktiviteter på dagarna utan att hamna på ett ställe där det är 100 tals fulla ungdomar som lever jävel.

Jag ska sätta mig ner och googla runt nu i helgen, vi bestämde oss föra helgen att nu tar vi tag i detta och åker. Men alltid skoj och bra att få tips på ett reseforum från människor som varit på platserna.

MVH: Andreas.
5 maj 2017 18:07
Koh Samui passar nog rätt bra in för alla era önskemål. Annars kanske Ao Nang kan vara ett alternativ också om ni vill undvika Phuket & Phi-Phi.

På rimligt avstånd från Bangkok finns ju annars Hua-Hin eller Pattaya med omnejd.