Vart i thailand?

9 okt. 2016 20:29
Visningar: 207
Jag och min sambo har bokat en resa till Thailand och vi kommer vara borta hela januari. Ingen av oss har tidigare varit i Thailand. Vi flyger till Bangkok och tar oss sedan vidare till Koh Samui. Där har vi endast bokat boende för 5nätter. Vi hade tänkt att resa runt lite. Men vart ska man åka? Vill hinna se så mycket som möjligt.
Och tror ni man borde boka boende för hela månaden eller kan man ta det lite eftersom? Det är väl högsäsong så vet ej hur fullbokat det är?

Med vänlig hälsning Pernilla Cohen.
9 okt. 2016 22:56
Ni borde verkligen åka till koh Tao ,cirka en och en halv timme med båt från koh samui. Så härlig ö. Brukar gå att boka boende på plats överallt typ ,förutom koh phanang under full moon.
10 okt. 2016 12:25
Ni kan nog boka boende vart efter, inget problem att hitta boende, går ju enkelt att kolla på sawadee.com några dagar i förväg.. Det bästa vädret kommer faktiskt lite senare på Koh Samui, så bli inte alltför överaskade om det stundom kan vara "dåligt" väder. Annars kan ni enkelt spendera er månad på Samui, Phangan och Tao. Behöver inte fara kors och tvärs över Thailand för att uppleva så mycket som möjligt.

Avsluta givetvis med några dagar i Bangkok, där ni exempelvis kan cykla med Arne på en förmiddag eller eftermiddag.

https://samui-weather.blogspot.com/2016_01_01_archive.html
11 okt. 2016 11:00
Hej, skall ni till Samui så är det ju smidigast att kanske hålla er på öarna Phangan och koh Tao också. Det är inga problem att fördriva en månads tid där. Bo några nätter i taget på ett ställe och flytta sedan till en annan strand på ön. Det finns många fina och härliga ställen på dessa tre öar.
Åk gärna till Chaweng på Koh Samui som är en stad där det finns en hel del att se och göra. Allt ifrån sol, bad, god mat och butiker mm.
Boende kan man boka någon dag eller några dagar innan på nätet bara, det är aldrig några problem. Vissa hotell kanske är fullbokade men det finns alltid okej hotell att hitta . Är det Fullmoon party på Phangan så är det svårt att få hotell så boka i god tid . Den festen är bara en gång i månaden dock.
Är det mulet ibland så kommer ni inte klaga, det är nog bara skönt ifall det inte är för varmt. Eftersom det är första gången i landet så bör ni ju veta att 7eleven är deras billigaste affär till motsats ifrån Sverige så handla där :)