Var i Thailand ska vi åka?

2 sep. 2018 10:04
Visningar: 157
Vi är två familjer med totalt fyra barn (6-9 år) som har bokat flygbiljetter till Bangkok 27/10, landar kl 18 den 28/10. Ska stanna tre veckor i Thailand. Vår familj har varit till Phuket, ao nang och koh lanta tidigare (och även koh samui, koh phangnan, och koh tao utan barn) men den andra familjen har aldrig varit till Thailand. Älskar koh lanta men inte vidare förtjust i Phuket och ao nang. Den andra familjen vill att vi bestämmer och de hänger på oss, vill ena sidan visa vår favorit lanta men skulle även vilja se något nytt som koh Chang, koh kood exempelvis. Vet att det blir en natt i Bangkok isåfall då färjan slutat gå för dagen då vi landat.

Hjälp oss välja! Är det värt se Koh Chang? Tips på hotell, helst bungalow på stranden och tips på utflykter? Alla tips tas tacksamt emot!
2 sep. 2018 15:05
Koh Chang är helt klart värt att besöka, troligtvis är även vädret mer stabilt än västra Thailand vid den tidpunkten.

Ni behöver ju inte ta er in till BKK för att övernatta, antingen tar ni en natt på hotell i närheten av flygplatsen eller så kan ni ju satsa på att åka i riktning och ta ett hotell längs vägen mot Koh Chang för att "tjäna" några mil. Kanske tom stanna några nätter i närheten av Rayong eller Mae Phim innan ni åker vidare mot Koh Chang.

Själva har vi kombinerat Pattaya med Koh Chang vid två tillfällen och besökt Pattaya ytterligare 2 ggr vid andra tillfällen. Har vid alla 4 tillfällen alltid bott på Hard Rock Hotel, perfekt hotell om man har barn med sig. Men om ni ogillar Phuket och Ao Nang så är nog Pattaya inget för er kanske.