Valuta

25 dec. 2015 15:32
Visningar: 724
Hej!

Om några dagar lyfter flyget mot Colomob och vi undrar om någon skulle vilja ge oss tips angående valuta?

Vi har växlat till oss både lankesiska rupees och USD. Är det lätt att växla in USD på plats? Vad tar de mindre ställena emot? Vi ska bland annat in i regnskogen, hur fungerar det med kort t ex? Att växla från högre valörer eller att använda som betalning (100 USD)?

Tacksamma för svar.
Vänliga hälsningar,
Av Airam68
26 dec. 2015 15:54
Hej!
Varit här i detta härligs land i fem dagar nu. Vi växlade in lite dollar på flygplatsen, men sen så har vi tagit ut kontanter i ATM. Kort verkar inte vara speciellt gångbart.
Trevlig resa!
Maria
26 dec. 2015 22:05
Hmm hur mycket rupees har ni växlat? Man får bara ta in 5000 rps per person i landet, vilket inte är speciellt mycket. Vet inte hur hårda dom är ifall man har för mycket med sig.

Annars är det enklast att ta ut på ATM direkt på flygplatsen när man landar där.

USD kan man växla i speciella växlingsdiskar på flygplatsen, vet ej hur mycket avgifter dom drar dock. Vi använde enbart rupees när vi var där förut, så USD är inte alldeles nödvändigt. Vissa inträden osv på turistattraktioner står angivna i dollar, men man betalar ändå med rupees.
27 dec. 2015 23:04
Tack snälla ni för svar!

Då har vi växlat till oss alldeles för mycket i rupees. Vad konstigt att inte Forex meddelade om det är en övre gräns. Vi får gå och växla tillbaka, helt enkelt. Vet ni om de är hårda på exakt belopp?