Vad får man inte missa i Thailand?!

Av Liiini
12 nov. 2013 16:57
Visningar: 190
Hejhej!

Vi är en kompis gäng som ska åka till Thailand över nyår. (28dec-19jan) och det enda vi egentligen vet/har bestämt är är vi landar i Bangkok och flyger hem ifrån Bangkok. Sen har vi kollat lite på Koh Samui och Phi phi, Koh Lipe och lite andra runt omkring. Så till min fråga.. går det att på ett bra sätt ta sig runt till dessa ställen på 3 veckor? Eller blir det för stressigt. Ingen av oss har varit i Thailand innan så lite svårt att veta hur lång tid allt tar. Vi vill ju helst undvika de ställen med mest turister och gärna hitta andra ställen. Vi vill också spendera några dagar i slutet i Bangkok.

Hoppas ni förstår vad jag skrivit! :)
Av Hille2
12 nov. 2013 17:44
Jag kanske är lite trög men om ni vill undvika de ställen som har mest turister varför tittar ni då på Koh Samui, Phi Phi och Lipe? Eller fattar jag fel?

Vad beträffar er tänkta rutt så är den okey för tre veckor.
Av Liiini
12 nov. 2013 18:04
Jadu, eftersom ingen av oss varit där innan så vet ju ju inte mer än det man läser på internet eller hör folk säga. Jag menade mer att vi inte vill åka till ställen där det är överbefolkat med turister. Givetvis så kommer det ju vara turister på alla ställen men ja.

Okej, men då är det kanske bäst att flyga/åka tåg från Phuket till Bangkok i slutet av resan? Eller tror du man hinner med att åka buss och stanna på fler ställen om man vill det, istället för att flyga/tåg direkt.
Av Hille2
12 nov. 2013 18:50
Själv skulle jag nog ha hållit mig endera till östkusten eller västkusten för att slippa så mycket resande men visst hinner man med era tre stopp på tre veckor. Tänker ni däremot stanna till på fler ställen blir det nog rätt stressigt, särskilt om ni åker båt/buss/tåg. Och räkna med att det är väldigt mycket turister på de platser ni nämner vilka hör till de mest besökta turistorterna i Thailand. Jag rekommenderar er också att boka boende i förväg både på Phi Phi och Lipe om ni ska vara där runt nyår, ja egentligen borde ni redan ha bokat.