Vad får man inte missa i Thailand?!

Av Liiini
12 nov. 2013 16:57
Visningar: 511
Hejhej!

Vi är en kompis gäng som ska åka till Thailand över nyår. (28dec-19jan) och det enda vi egentligen vet/har bestämt är är vi landar i Bangkok och flyger hem ifrån Bangkok. Sen har vi kollat lite på Koh Samui och Phi phi, Koh Lipe och lite andra runt omkring. Så till min fråga.. går det att på ett bra sätt ta sig runt till dessa ställen på 3 veckor? Eller blir det för stressigt. Ingen av oss har varit i Thailand innan så lite svårt att veta hur lång tid allt tar. Vi vill ju helst undvika de ställen med mest turister och gärna hitta andra ställen. Vi vill också spendera några dagar i slutet i Bangkok.

Hoppas ni förstår vad jag skrivit! :)
Medlemmen har tagit bort svaret
13 nov. 2013 10:21
Koh Samui, Phi phi, (Phuket), Koh Lipe (och Pattaya) är de ställen som är mest "sönderturistat". Höga priser och inte alls samma känsla som i övriga Thailand.

Hua hin, Cah-Am, Rayong etc. har också turister, men där känns det mer genuint och priserna är inte alls lika larvigt dyra. (människorna där är också mycket vänligare,)

I Bangkok rekomenderar jag:
Deras stora shopping centrar (en på vardera sida av vägen) Hur läckert som helst!
Palatset är underbart område att besöka.
Båttur på floden, kul att se de lite "udda" husen som de har där.

Hoppas ni får en trevlig resa!
13 nov. 2013 11:43
Hej!
Åk ner till Koh Chang. Där finns det ställen som inte är helt "sönderturistat". Då är Lonley Beach ett alternativ om ni vill ha möjlighet till sol, bad, lite party samt sist men inte minst.God mat till låga priser. Denna del av ön är ett backpackerställe, så där finns boende i alla prisklasser. Över nyår måste du förboka om du inte vill bo riktigt spartanskt. Förra året var det mycket svårt att hitta boende precis över nyår. Runt Chang finns det flera fina öar att besöka några nätter. Men där är det totalt lugn som gäller! På resan upp till Bangkok kan du stanna till på Koh Samet.
Kolla in www.kohchangportalen.se Där hittar du nästan all info du behöver.
Lycka till
Medlemmen har tagit bort svaret