Vad får man inte glömma packa ner när man reser med barn?

20 jan. 2014 11:43
Visningar: 1668
På lördag lyfter jag och min sambo och vår 10-månaders son mot thailand. Vi flyger direkt till Krabi och sen bor vi en vecka i ao nang och en vecka på koh lanta. Jag håller just nu på att packa lillens väska och undrar om någon har tips på riktigt bra grejer att packa med. Vad får vi inte glömma? Hittills har jag packat ner ett gäng barnmatsburkar, för jag har förstått att det kan vara svårt att hitta bra mat till bebisar, men tanken är att han ska få äta inhemsk mat också. vattenkokare är nedpackad, likaså flytväst.. Ge mig lite tips på vad ni hade med er som ni inte hade klarat er utan :)
24 jan. 2014 10:39
Hej!
Åker själv idag. Koh Lanta 2 v. Har en 4 åring och en 2 åring. Man kan köpa bjöjor och de flesta barnprodukter som våtservetter både i Ao Nang och Koh Lanta. Jag åkte med en 8 mån för några år sedan och tog med barnmatsburkar då min son bara åt vissa burkar. Han levde mest på spagetti iallafall. Största risken som man bör ha i åtanke är väl att barnet drabbas av uttorkning så vätskeersättning är bra. Majsvälling tog vi med då det är skonsamt för magen och bra sätt att få in näring/vätska. Även myggnät är bra ffa mot denguefeber som har ökat i området. Myggmedel ska eg inte användas på barn under 3 år men man kan sätta på kläderna. Flera taxibilar till/från flygplats kan erbjuda barnstolar tack vare svenska ordentliga föräldrars upprepade önskemål. Blev mycket säkerhetstips från min sida men är läkare själv så jag är lite skadad av vad kan hända i värsta fall.
Av Birgere
24 jan. 2014 11:21
2 av våra blöjbarn barn "sket ner sig" rejält på planet... så 2 ombyten och fler blöjor än normalt och en plastpåse att stoppa kläderna i efteråt är något jag vill tipsa om.
Dom verkar reagera lite konstigt på klimatet/omgivningen i planet.
24 jan. 2014 11:34
Många hattar som täcker både öronen och nacken kan vara bra. Vi hade även heltäckande badkläder som skyddar mot solen vilket var toppen.